Tips & tricks
5 legume pe care doar crezi ca le urasti

Care sunt legumele care iti displac?
Poate varza de Bruxelles, broccoli sau sfecla?
Nu te grabi sa le judeci atat de aspru si foloseste o noua metoda de gatit pentru urmatoarele legume. Poate chiar vei ajunge sa le iubesti!
1. Varza de Bruxelles
Aceste verze micute contin doar 38 de calorii per cana si sunt bogate in fitonutrienti ce lupta impotriva cancerului.
De ce sunt evitate: Din cauza unui component organic care le da un miros neplacut. Atunci cand le fierbi, devin slinoase si-si pierd nutrientii.
Cum sa le gatesti: Fa-le la cuptor, pentru a pastra nutrientii si aromele. Doar taie-le pe jumatate, unge cu ulei de masline, usturoi si ierburi si pune-le la cuptor, pe o foaie de copt.
2. Broccoli
Broccoli este bogat in vitamina C, fibre si are doar 33 de calorii per cana.
De ce este evitat: Atunci cand este crud poate parea uscat, iar daca este gatit prea mult devine terci.
Cum sa-l gatesti: Dupa ce l-ai fiert 2-3 minute, scufunda-l in apa cu gheata. Acest procedeu ajuta la mentinerea unei texturi crocante.
3. Mazarea
Mazarea contine 50 de grame de fibre per cana si pastreaza 16 grame chiar si dupa preparare.
De ce e evitata: Daca consumi mazare la conserva, probabil ca te-ai obisnuit sa aiba o textura neplacuta, de terci.
Cum sa o gatesti: Foloseste aceeasi metoda ca pentru broccoli. Ai grija, totusi, deoarece caldura face ca mazarea sa piarda din magneziu.

4. Sfecla
Sfecla este bogata in fier, fibre si potasiu, dar si antioxidanti.
De ce este evitata: Are un component care se gaseste si in crap si somon, care ii da un gust pamantiu. Din pacate, poate face sfecla sa aiba gust de... praf.
Cum sa o gatesti: Dupa ce o decojesti, adauga putin ulei de masline si pune-o la cuptor, ca si cum ai face un cartof. Poti incerca si sfecla murata, care are o textura mai crocanta. Atunci cand este murata cu otet, zahar si condimente, are un gust asemanator cu castravetii murati.
5. Napii
Fiecare parte a napilor are beneficii majore pentru sanatate. Radacinile sunt o sursa excelenta de vitamina C, iar frunzele contin vitamina A si K.
De ce sunt evitati: Poate fi greu sa treci peste gustul amarui. Unii oameni au o gena care ii face sensibili la un anumit compus chimic din napi. Din cauza acestuia, gustul este prea puternic pentru ei.
Cum sa-i gatesti: Fa-i piure. Fierbe-i pana se inmoaie, apoi adauga ceapa sote, usturoi, ulei de masline si piper negru. Pune compozitia intr-un robot de bucatarie si paseaza.
Poate varza de Bruxelles, broccoli sau sfecla?
Nu te grabi sa le judeci atat de aspru si foloseste o noua metoda de gatit pentru urmatoarele legume. Poate chiar vei ajunge sa le iubesti!
1. Varza de Bruxelles
Aceste verze micute contin doar 38 de calorii per cana si sunt bogate in fitonutrienti ce lupta impotriva cancerului.
De ce sunt evitate: Din cauza unui component organic care le da un miros neplacut. Atunci cand le fierbi, devin slinoase si-si pierd nutrientii.
Cum sa le gatesti: Fa-le la cuptor, pentru a pastra nutrientii si aromele. Doar taie-le pe jumatate, unge cu ulei de masline, usturoi si ierburi si pune-le la cuptor, pe o foaie de copt.
2. Broccoli
Broccoli este bogat in vitamina C, fibre si are doar 33 de calorii per cana.
De ce este evitat: Atunci cand este crud poate parea uscat, iar daca este gatit prea mult devine terci.
Cum sa-l gatesti: Dupa ce l-ai fiert 2-3 minute, scufunda-l in apa cu gheata. Acest procedeu ajuta la mentinerea unei texturi crocante.
3. Mazarea
Mazarea contine 50 de grame de fibre per cana si pastreaza 16 grame chiar si dupa preparare.
De ce e evitata: Daca consumi mazare la conserva, probabil ca te-ai obisnuit sa aiba o textura neplacuta, de terci.
Cum sa o gatesti: Foloseste aceeasi metoda ca pentru broccoli. Ai grija, totusi, deoarece caldura face ca mazarea sa piarda din magneziu.

4. Sfecla
Sfecla este bogata in fier, fibre si potasiu, dar si antioxidanti.
De ce este evitata: Are un component care se gaseste si in crap si somon, care ii da un gust pamantiu. Din pacate, poate face sfecla sa aiba gust de... praf.
Cum sa o gatesti: Dupa ce o decojesti, adauga putin ulei de masline si pune-o la cuptor, ca si cum ai face un cartof. Poti incerca si sfecla murata, care are o textura mai crocanta. Atunci cand este murata cu otet, zahar si condimente, are un gust asemanator cu castravetii murati.
5. Napii
Fiecare parte a napilor are beneficii majore pentru sanatate. Radacinile sunt o sursa excelenta de vitamina C, iar frunzele contin vitamina A si K.
De ce sunt evitati: Poate fi greu sa treci peste gustul amarui. Unii oameni au o gena care ii face sensibili la un anumit compus chimic din napi. Din cauza acestuia, gustul este prea puternic pentru ei.
Cum sa-i gatesti: Fa-i piure. Fierbe-i pana se inmoaie, apoi adauga ceapa sote, usturoi, ulei de masline si piper negru. Pune compozitia intr-un robot de bucatarie si paseaza.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-13 Vizualizari: 1580
Daca ti-a placut articolul 5 legume pe care doar crezi ca le urasti, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun