Tips & tricks
Gateste sanatos in stil italian

Iti place mancarea italiana sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou?
Iata cateva sfaturi pentru a da un aer italian preparatelor tale:
1. Mananca fructe si legume de sezon
Ori de cate ori e posibil, alimentele trebuie sa fie cumparate in sezonul lor, deoarece o dieta tipica italiana foloseste produse proaspete. Acest lucru da mancarurilor o aroma fantastica, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa mai adaugi multa sare, grasimi sau zahar pentru a imbunatati gustul. De asemenea, mancarea va contine mult mai multi nutrienti.
2. Nu exagera cu pastele
Atunci cand faci paste, nu trebuie sa depasesti 120 de grame de paste uscate de persoana. Multi fac greseala sa verse toata punga cu paste in oala si de aceea mananca mult mai mult decat ar trebui. De asemenea, ai grija sa nu lasi pastele la fiert prea mult, ci sa fie al dente.
3. Schimba uleiul de gatit
Inlocuieste uleiul de gatit obisnuit cu un ulei de masline de calitate. Este mult mai sanatos decat cele obisnuite si este mai bine sa-l folosesti in locul untului sau al margarinei. Uleiul de masline virgin este bogat in grasimi bune, precum cele mononesaturate, omega-3 dar si antioxidanti.
4. Pestele
Incearca sa mananci cel putin 2 portii de peste pe saptamana. Este o parte importanta a dietei italiene. Incearca si fructele de mare, deoarece sunt bogate in nutrienti.

5. Fa din mese o ocazie speciala
Italienii sunt constienti de ceea ce mananca si apreciaza cu adevarat mancarea pe care o consuma. Evita cina in fata televizorului sau alte lucruri care te-ar putea distrage. Concentreaza-te pe ce si cat mananci.
6. Gateste de la zero
Satisfactia va fi mult mai mare, atunci cand vei face mancarurile de la zero. Vei sti exact ce ai pus in oala si in farfurie. Fa-ti propriile sosuri sau chiftele, iar in weekend, cand ai mai mult timp, incearca sa faci paste ca la carte.
7. Ai grija la sosuri
Italienii "imbraca" pastele in sos, nu le "ineaca". Excesul de sos nu face decat sa adauge extra calorii si grasimi, fara sa imbunatateasca aroma. Daca esti preocupat de greutatea ta, evita pastele sub forma de tub, precum rigatoni si penne, deoarece absorb mult mai mult sos.
8. Desertul
Inlocuieste desertul clasic plin de calorii cu o salata sanatoasa din fructe. Daca o sa cumperi fructele de sezon, vei observa ca dulceata lor taie orice pofta de zahar.
Iata cateva sfaturi pentru a da un aer italian preparatelor tale:
1. Mananca fructe si legume de sezon
Ori de cate ori e posibil, alimentele trebuie sa fie cumparate in sezonul lor, deoarece o dieta tipica italiana foloseste produse proaspete. Acest lucru da mancarurilor o aroma fantastica, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa mai adaugi multa sare, grasimi sau zahar pentru a imbunatati gustul. De asemenea, mancarea va contine mult mai multi nutrienti.
2. Nu exagera cu pastele
Atunci cand faci paste, nu trebuie sa depasesti 120 de grame de paste uscate de persoana. Multi fac greseala sa verse toata punga cu paste in oala si de aceea mananca mult mai mult decat ar trebui. De asemenea, ai grija sa nu lasi pastele la fiert prea mult, ci sa fie al dente.
3. Schimba uleiul de gatit
Inlocuieste uleiul de gatit obisnuit cu un ulei de masline de calitate. Este mult mai sanatos decat cele obisnuite si este mai bine sa-l folosesti in locul untului sau al margarinei. Uleiul de masline virgin este bogat in grasimi bune, precum cele mononesaturate, omega-3 dar si antioxidanti.
4. Pestele
Incearca sa mananci cel putin 2 portii de peste pe saptamana. Este o parte importanta a dietei italiene. Incearca si fructele de mare, deoarece sunt bogate in nutrienti.

5. Fa din mese o ocazie speciala
Italienii sunt constienti de ceea ce mananca si apreciaza cu adevarat mancarea pe care o consuma. Evita cina in fata televizorului sau alte lucruri care te-ar putea distrage. Concentreaza-te pe ce si cat mananci.
6. Gateste de la zero
Satisfactia va fi mult mai mare, atunci cand vei face mancarurile de la zero. Vei sti exact ce ai pus in oala si in farfurie. Fa-ti propriile sosuri sau chiftele, iar in weekend, cand ai mai mult timp, incearca sa faci paste ca la carte.
7. Ai grija la sosuri
Italienii "imbraca" pastele in sos, nu le "ineaca". Excesul de sos nu face decat sa adauge extra calorii si grasimi, fara sa imbunatateasca aroma. Daca esti preocupat de greutatea ta, evita pastele sub forma de tub, precum rigatoni si penne, deoarece absorb mult mai mult sos.
8. Desertul
Inlocuieste desertul clasic plin de calorii cu o salata sanatoasa din fructe. Daca o sa cumperi fructele de sezon, vei observa ca dulceata lor taie orice pofta de zahar.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-03-30 Vizualizari: 1225
Daca ti-a placut articolul Gateste sanatos in stil italian, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita