Tips & tricks
Cum sa faci un smoothie grozav

In zilele noastre e de ajuns sa ai un blender pentru a face un smoothie.
O singura apasare de buton si vei avea un suc din aproape orice fruct sau leguma.
Cu putina creativitate putem nimeri si gustul perfect...
Un smoothie bun este un suc ce ne aminteste de aromele primaverii chiar si atunci cand purtam cele mai groase sosete.
Cel mai important este, insa, ca il poti face chiar si pe jumatate adormit, il poti pune in geanta si il poti bea cand ajungi la serviciu.
1. Alege-ti bine verdeturile
Smoothie-urile sunt ocazia perfecta de a consuma cat mai multe legume. Daca esti indraznet, incearca verdeturile mai sanatoase, cum sunt napii. In schimb, daca iti plac smoothie-urile mai dulci, opteaza pentru spanac. O regula de avut in vedere este sa mentii cantitatea de legume destul de mica, una sau doua cesti, altfel te vei simti ca si cum ai bea iarba amestecata.
2. Nu folosi gheata
Incearca mai bine fructele inghetate, deoarece gheata va face ca smoothie-ul sa fie apos. Foloseste bananele inghetate, care vor da un gust de milkshake. Totusi, nu exagera, incepe cu numai o jumatate de banana, deoarece acestea de obicei sunt foarte aromate si tind sa puna stapanire pe gustul amestecului.
3. Adauga unt de arahide
Untul de arahide nu este ceva necesar, dar este o idee foarte buna. Acesta ii adauga amestecului proteine si grasimi, facandu-l mai satios. Daca nu vrei ca acesta sa fie atat de dulce, poti incerca untul de migdale.

4. Nu uita de lapte
Pentru a amesteca ingredientele, vei avea nevoie de ceva lichid. Laptele este alegerea perfecta. In cazul in care vrei sa te hidratezi, il poti inlocui cu apa de cocos sau suc de portocale.
5. Diversifica!
Un smoothie este mai mult decat fructe inghetate si lapte. Poti adauga suc de lamaie, cartofi dulci copti, dovleac sau avocado. De asemenea, sunt ocazia perfecta sa strecori si ingrediente mai sanatoase, dar mai putin gustoase, cum sunt semintele de in.
6. Amesteca
Pune toate ingredientele alese intr-un blender, si lasa-l pornit pana observi ca amestecul capata o textura neteda. Verdeturile au nevoie de mai mult timp, in acest caz fiind nevoie sa astepti cel putin un minut pana va fi gata.
O singura apasare de buton si vei avea un suc din aproape orice fruct sau leguma.
Cu putina creativitate putem nimeri si gustul perfect...
Un smoothie bun este un suc ce ne aminteste de aromele primaverii chiar si atunci cand purtam cele mai groase sosete.
Cel mai important este, insa, ca il poti face chiar si pe jumatate adormit, il poti pune in geanta si il poti bea cand ajungi la serviciu.
1. Alege-ti bine verdeturile
Smoothie-urile sunt ocazia perfecta de a consuma cat mai multe legume. Daca esti indraznet, incearca verdeturile mai sanatoase, cum sunt napii. In schimb, daca iti plac smoothie-urile mai dulci, opteaza pentru spanac. O regula de avut in vedere este sa mentii cantitatea de legume destul de mica, una sau doua cesti, altfel te vei simti ca si cum ai bea iarba amestecata.
2. Nu folosi gheata
Incearca mai bine fructele inghetate, deoarece gheata va face ca smoothie-ul sa fie apos. Foloseste bananele inghetate, care vor da un gust de milkshake. Totusi, nu exagera, incepe cu numai o jumatate de banana, deoarece acestea de obicei sunt foarte aromate si tind sa puna stapanire pe gustul amestecului.
3. Adauga unt de arahide
Untul de arahide nu este ceva necesar, dar este o idee foarte buna. Acesta ii adauga amestecului proteine si grasimi, facandu-l mai satios. Daca nu vrei ca acesta sa fie atat de dulce, poti incerca untul de migdale.

4. Nu uita de lapte
Pentru a amesteca ingredientele, vei avea nevoie de ceva lichid. Laptele este alegerea perfecta. In cazul in care vrei sa te hidratezi, il poti inlocui cu apa de cocos sau suc de portocale.
5. Diversifica!
Un smoothie este mai mult decat fructe inghetate si lapte. Poti adauga suc de lamaie, cartofi dulci copti, dovleac sau avocado. De asemenea, sunt ocazia perfecta sa strecori si ingrediente mai sanatoase, dar mai putin gustoase, cum sunt semintele de in.
6. Amesteca
Pune toate ingredientele alese intr-un blender, si lasa-l pornit pana observi ca amestecul capata o textura neteda. Verdeturile au nevoie de mai mult timp, in acest caz fiind nevoie sa astepti cel putin un minut pana va fi gata.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-04-06 Vizualizari: 1255
Daca ti-a placut articolul Cum sa faci un smoothie grozav, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata