Tips & tricks
Apa cu gheata - metoda salvatoare

Nu te-ai fi asteptat ca apa cu gheata sa fie ceva indispensabil intr-o bucatarie?
Ei bine, iata cat de mult te poate ajuta acest truc incredibil de simplu:
1. Ofera un "soc" legumelor
Dupa ce ai fiert legumele in apa cu sare, pune-le intr-un bol plin de apa cu gheata, pentru a-si pastra culorile vibrante si o textura crocanta, delicioasa. Apa cu gheata opreste procesul de gatire instantaneu, asa ca legumele isi pot pastra culoarea si textura intacte.
2. Decojeste mai usor rosiile si piersicile
Cel mai simplu mod sa decojesti rosiile: cresteaza un X in coaja, pune-le in apa care clocoteste, apoi transfera-le intr-un castron cu apa cu gheata. Coaja va aluneca imediat. Acest truc este valabil si pentru piersici.
3. Decojeste ouale mai usor
Dupa ce ai fiert ouale, tari sau moi, muta-le intr-un bol plin cu apa cu gheata si lasa-le acolo pana se racesc complet. Odata ce vei observa cat de usor se curata, vei folosi intotdeauna aceasta metoda.
4. Cocktail de creveti mai bun
Nu vrei sa gatesti prea mult crevetii, ca sa nu capete o textura neplacuta. Opreste procesul la fel ca in cazul legumelor. Scufunda-i intr-un castron cu gheata imediat ce i-ai luat de pe foc.

5. Raceste mai repede crema de oua cu lapte
Aceasta metoda merge cel mai bine cu castroanele din metal, deoarece conduc caldura mai repede. Daca faci o baza din oua si lapte pentru inghetata, sau pentru orice preparat care necesita racire intai, grabeste procesul, punand castronul cu crema calda peste cel cu apa cu gheata. Apoi amesteca si roteste pana se raceste compozitia.
6. Raceste orice mai repede
Este o regula generala: trebuie sa racesti mancarea, inainte sa o bagi in frigider. Fa asta mai repede turnand mancarea fierbinte intr-un castron din metal, pe care il pui apoi in altul cu apa rece si gheata.
7. Reimprospateaza ierburile delicate
Patrunjelul tau arata cam trist? Scufunda-l intr-un castron cu apa rece ca gheata si lasa-l cateva minute. Ar trebui sa-si revina, dar nu-l lasa prea mult timp...
8. Cruditati crocante
Exista un motiv pentru care cruditatile se servesc pe pat de gheata – devin mai crocante! Feniculul sau ridichile feliate scufundate in apa rece sunt mult mai crocante. Chiar le poti tine in castronul cu gheata, in frigider, pana a doua zi cand le folosesti in salate.
Ei bine, iata cat de mult te poate ajuta acest truc incredibil de simplu:
1. Ofera un "soc" legumelor
Dupa ce ai fiert legumele in apa cu sare, pune-le intr-un bol plin de apa cu gheata, pentru a-si pastra culorile vibrante si o textura crocanta, delicioasa. Apa cu gheata opreste procesul de gatire instantaneu, asa ca legumele isi pot pastra culoarea si textura intacte.
2. Decojeste mai usor rosiile si piersicile
Cel mai simplu mod sa decojesti rosiile: cresteaza un X in coaja, pune-le in apa care clocoteste, apoi transfera-le intr-un castron cu apa cu gheata. Coaja va aluneca imediat. Acest truc este valabil si pentru piersici.
3. Decojeste ouale mai usor
Dupa ce ai fiert ouale, tari sau moi, muta-le intr-un bol plin cu apa cu gheata si lasa-le acolo pana se racesc complet. Odata ce vei observa cat de usor se curata, vei folosi intotdeauna aceasta metoda.
4. Cocktail de creveti mai bun
Nu vrei sa gatesti prea mult crevetii, ca sa nu capete o textura neplacuta. Opreste procesul la fel ca in cazul legumelor. Scufunda-i intr-un castron cu gheata imediat ce i-ai luat de pe foc.

5. Raceste mai repede crema de oua cu lapte
Aceasta metoda merge cel mai bine cu castroanele din metal, deoarece conduc caldura mai repede. Daca faci o baza din oua si lapte pentru inghetata, sau pentru orice preparat care necesita racire intai, grabeste procesul, punand castronul cu crema calda peste cel cu apa cu gheata. Apoi amesteca si roteste pana se raceste compozitia.
6. Raceste orice mai repede
Este o regula generala: trebuie sa racesti mancarea, inainte sa o bagi in frigider. Fa asta mai repede turnand mancarea fierbinte intr-un castron din metal, pe care il pui apoi in altul cu apa rece si gheata.
7. Reimprospateaza ierburile delicate
Patrunjelul tau arata cam trist? Scufunda-l intr-un castron cu apa rece ca gheata si lasa-l cateva minute. Ar trebui sa-si revina, dar nu-l lasa prea mult timp...
8. Cruditati crocante
Exista un motiv pentru care cruditatile se servesc pe pat de gheata – devin mai crocante! Feniculul sau ridichile feliate scufundate in apa rece sunt mult mai crocante. Chiar le poti tine in castronul cu gheata, in frigider, pana a doua zi cand le folosesti in salate.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-05-13 Vizualizari: 1577
Daca ti-a placut articolul Apa cu gheata - metoda salvatoare, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata