Tips & tricks
Cum sa strecori spanacul in alimentatie

Spanacul este una dintre cele mai iubite legume.
Este dulce si reprezinta o baza minunata pentru salatele usoare de vara...
Unde mai pui ca este plin de beneficii pentru sanatate!
Iata cateva moduri prin care sa-l strecori mai des in preparatele tale:
1. Hummus
Atunci cand vine vorba de hummus, este indicat sa il faci acasa si sa-l eviti pe cel de la supermarket. Este mai ieftin si mult mai proaspat si sanatos, mai ales daca pui si un pumn de frunze de spanac. Nu ii va afecta gustul, insa vei obtine mult mai multi nutrienti.
2. Smoothie-uri
Nimic nu e mai rapid si mai comod dimineata decat un smoothie pe care-l poti consuma pe drum spre serviciu. Data viitoare cand prepari unul, ai grija sa adaugi si cateva frunze de spanac in blender. Gustul se potriveste cu orice alte ingrediente, de la citrice pana la banane si unt de arahide. Gustul fructelor il vor acoperi pe cel al spanacului.
3. Paste
Nu ai reusit sa integrezi spanacul in masa de pranz? Adauga-l in paste, si iti va fi foarte usor sa-i maschezi gustul si sa te bucuri, totusi, de beneficiile acestuia. Poti amesteca spanacul sotat intr-o reteta proprie de paste sau poti adauga pur si simplu spanac tocat in sosul de rosii.

4. Pizza
E loc si pentru spanac pe pizza ta. Este excelent sa adaugi cat mai multe legume pe pizza, pentru a profita din plin de beneficiile lor. Atunci cand gatesti, nu uita sa adaugi si cateva frunze de spanac, pentru o reteta personalizata. Este o optiune perfecta pentru cei mofturosi, carora nu le plac legumele cu gust puternic.
5. Sosuri
Sosurile sunt minunate la ocazii speciale, zile de nastere sau petreceri cu prietenii. Spanacul ofera o doza sanatoasa de antioxidanti si o culoare puternica oricarui sos. Serveste-l alaturi de unt de arahide, sos de soia si iaurt cremos. Este delicios si, in plus, are si putine calorii.
6. La micul dejun
Ai de gand sa faci o omleta la micul dejun? Pune si putin spanac, alaturi de alte legume. Acesta merge bine alaturi de rosii, ciuperci si ardei. Vei duce clasica omleta cu branza la un alt nivel. Poti folosi si spanac congelat.
Este dulce si reprezinta o baza minunata pentru salatele usoare de vara...
Unde mai pui ca este plin de beneficii pentru sanatate!
Iata cateva moduri prin care sa-l strecori mai des in preparatele tale:
1. Hummus
Atunci cand vine vorba de hummus, este indicat sa il faci acasa si sa-l eviti pe cel de la supermarket. Este mai ieftin si mult mai proaspat si sanatos, mai ales daca pui si un pumn de frunze de spanac. Nu ii va afecta gustul, insa vei obtine mult mai multi nutrienti.
2. Smoothie-uri
Nimic nu e mai rapid si mai comod dimineata decat un smoothie pe care-l poti consuma pe drum spre serviciu. Data viitoare cand prepari unul, ai grija sa adaugi si cateva frunze de spanac in blender. Gustul se potriveste cu orice alte ingrediente, de la citrice pana la banane si unt de arahide. Gustul fructelor il vor acoperi pe cel al spanacului.
3. Paste
Nu ai reusit sa integrezi spanacul in masa de pranz? Adauga-l in paste, si iti va fi foarte usor sa-i maschezi gustul si sa te bucuri, totusi, de beneficiile acestuia. Poti amesteca spanacul sotat intr-o reteta proprie de paste sau poti adauga pur si simplu spanac tocat in sosul de rosii.
4. Pizza
E loc si pentru spanac pe pizza ta. Este excelent sa adaugi cat mai multe legume pe pizza, pentru a profita din plin de beneficiile lor. Atunci cand gatesti, nu uita sa adaugi si cateva frunze de spanac, pentru o reteta personalizata. Este o optiune perfecta pentru cei mofturosi, carora nu le plac legumele cu gust puternic.
5. Sosuri
Sosurile sunt minunate la ocazii speciale, zile de nastere sau petreceri cu prietenii. Spanacul ofera o doza sanatoasa de antioxidanti si o culoare puternica oricarui sos. Serveste-l alaturi de unt de arahide, sos de soia si iaurt cremos. Este delicios si, in plus, are si putine calorii.
6. La micul dejun
Ai de gand sa faci o omleta la micul dejun? Pune si putin spanac, alaturi de alte legume. Acesta merge bine alaturi de rosii, ciuperci si ardei. Vei duce clasica omleta cu branza la un alt nivel. Poti folosi si spanac congelat.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-03 Vizualizari: 1302
Daca ti-a placut articolul Cum sa strecori spanacul in alimentatie, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun