Tips & tricks
Cum sa gatesti in stil mexican

Desi bucataria traditionala romaneasca stie sa ne ofere nenumarate satisfactii culinare, nu este exclus sa preferi mancarea mexicana, plina de arome bogate si picante.
Iata cateva sfaturi pentru a da un aer mexican preparatelor tale:
1. Sosul salsa
Secretul unui sos salsa excelent este sa deshidratezi rosiile, ardeii iuti si ceapa, pentru a obtine un concentrat de arome. Nu ai nevoie de grasimi pentru acest sos, deci poti pune totul pe foc pentru a obtine un sos plin de vitamine si incredibil de simplu de preparat.
2. Adauga un strop picant
Ardeii iuti sunt cunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc sistemului digestiv si, mai ales, pentru ca ajuta in curele de slabire. Daca te-ai hotarat sa scazi cu cateva numere la pantaloni, adauga chili in mancarurile tale. Incepe cu o doza mai mica, pentru a nu dauna stomacului, iar, cu timpul, poti pune mai mult.
3. Condimentele
Condimentele sunt esentiale in orice bucatarie, cu atat mai mult in cea mexicana. Foloseste scortisoara, oregano sau cuisoare, pentru a obtine mancaruri delicioase si pline de arome puternice. Te vei simti mai satul daca vei consuma mancaruri cu un gust puternic, decat cu unul mai slab. De asemenea, nu va mai fi nevoie sa adaugi multa sare in preparate.

4. Indulceste cu sirop de agave
Siropul de agave provine din Mexic. Daca iti plac dulciurile foarte mult, incearca sa indulcesti cafeaua, budincile si salatele cu sirop de agave, in locul zaharului obisnuit, de la supermarket.
5. Mananca-ti legumele
Mexic este una dintre cele mai biodiversificate tari din lume, casa pentru multe legume verzi, dovleci, rosii si ierburi aromatice. Cu cat mananci mai multe legume, cu atat vei avea o dieta mai sanatoasa, mai saraca in grasimi, dar plina de vitamine si minerale, esentiale pentru organism.
6. Alege ciocolata de calitate
Mexic este leaganul indiscutabil al plantei de cacao. Este mult mai sanatos sa mananci ciocolata care contine mai multa cacao si mai putin zahar, dupa cum bine stii deja. Aceasta te va ajuta sa scapi de pofta de dulce, care de multe ori se dovedeste a fi prea greu de controlat.
Incearca sa treci de la ciocolata cu lapte, la ciocolata cu cat mai multa cacao, pana cand vei ajunge chiar sa indragesti ciocolata neagra. De asemenea, gustul ei intens inseamna ca nu vei manca la fel de multa...
Iata cateva sfaturi pentru a da un aer mexican preparatelor tale:
1. Sosul salsa
Secretul unui sos salsa excelent este sa deshidratezi rosiile, ardeii iuti si ceapa, pentru a obtine un concentrat de arome. Nu ai nevoie de grasimi pentru acest sos, deci poti pune totul pe foc pentru a obtine un sos plin de vitamine si incredibil de simplu de preparat.
2. Adauga un strop picant
Ardeii iuti sunt cunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc sistemului digestiv si, mai ales, pentru ca ajuta in curele de slabire. Daca te-ai hotarat sa scazi cu cateva numere la pantaloni, adauga chili in mancarurile tale. Incepe cu o doza mai mica, pentru a nu dauna stomacului, iar, cu timpul, poti pune mai mult.
3. Condimentele
Condimentele sunt esentiale in orice bucatarie, cu atat mai mult in cea mexicana. Foloseste scortisoara, oregano sau cuisoare, pentru a obtine mancaruri delicioase si pline de arome puternice. Te vei simti mai satul daca vei consuma mancaruri cu un gust puternic, decat cu unul mai slab. De asemenea, nu va mai fi nevoie sa adaugi multa sare in preparate.

4. Indulceste cu sirop de agave
Siropul de agave provine din Mexic. Daca iti plac dulciurile foarte mult, incearca sa indulcesti cafeaua, budincile si salatele cu sirop de agave, in locul zaharului obisnuit, de la supermarket.
5. Mananca-ti legumele
Mexic este una dintre cele mai biodiversificate tari din lume, casa pentru multe legume verzi, dovleci, rosii si ierburi aromatice. Cu cat mananci mai multe legume, cu atat vei avea o dieta mai sanatoasa, mai saraca in grasimi, dar plina de vitamine si minerale, esentiale pentru organism.
6. Alege ciocolata de calitate
Mexic este leaganul indiscutabil al plantei de cacao. Este mult mai sanatos sa mananci ciocolata care contine mai multa cacao si mai putin zahar, dupa cum bine stii deja. Aceasta te va ajuta sa scapi de pofta de dulce, care de multe ori se dovedeste a fi prea greu de controlat.
Incearca sa treci de la ciocolata cu lapte, la ciocolata cu cat mai multa cacao, pana cand vei ajunge chiar sa indragesti ciocolata neagra. De asemenea, gustul ei intens inseamna ca nu vei manca la fel de multa...
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-05 Vizualizari: 1410
Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti in stil mexican, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun