Alimentatie sanatoasa
6 motive sa mananci mai mult peste

Stii ca pestele este o sursa grozava de proteine si nutrienti, insa exista mult mai multe motive pentru care merita sa consumi mai mult. Iata care sunt acestea:
Previne bolile de inima
Femeile care mananca putin peste, sau chiar deloc, au cu 50% mai multe sanse sa dezvolte boli ale inimii decat cele care mananca peste o data pe saptamana. In plus, pestele contine omega-3, ceea ce ajuta la eliminarea grasimilor din sange, ducand la o inima mai sanatoasa.
Reduce riscul de Alzheimer
Mananca peste o data pe saptamana ca sa ajuti neuronii din materia cenusie, partea creierului care se ocupa de memorie si invatare. Persoanele care mananca peste la cuptor sau fiert, nu prajit, au celule mai sanatoase si mai mari in aceasta zona cerebrala. Oamenii de stiinta sustin ca un volum mai mare al creierului poate scadea riscul Alzheimerului.
Pentru piele si par
Una dintre neplacerile unei diete sarace in grasimi este lipsa grasimilor din piele si par, care le poate face uscate si terne. Acizii grasi omega-3 sunt tocmai genul de grasimi sanatoase de care pielea ta are nevoie ca sa se simta hidratata, iar parul tau sa fie stralucitor.
Ajuta in depresie
Mai multe studii au decoperit ca, daca este consumat alaturi de medicamente ce combat depresia, pestele bogat in omega-3 ajuta la tratarea acesteia.
Dezvoltarea creierului
Tot acizii grasi omega-3 sunt cei esentiali pentru dezvoltarea creierului copiilor. De asemenea, consumul poate ameliora simptomele de ADHD. Expertii recomanda ca parintii sa se consulte, totusi, cu pediatrul, inainte sa introduca suplimente in alimentatia copilului.
Vitamina D
Pestii de apa sarata sunt surse bune de vitamina D, care lupta impotriva bolilor, are grija de sanatatea oaselor si previne declinul cognitiv. O portie de somon contine 75% din doza zilnica recomandata de vitamina D.
Previne bolile de inima
Femeile care mananca putin peste, sau chiar deloc, au cu 50% mai multe sanse sa dezvolte boli ale inimii decat cele care mananca peste o data pe saptamana. In plus, pestele contine omega-3, ceea ce ajuta la eliminarea grasimilor din sange, ducand la o inima mai sanatoasa.
Reduce riscul de Alzheimer
Mananca peste o data pe saptamana ca sa ajuti neuronii din materia cenusie, partea creierului care se ocupa de memorie si invatare. Persoanele care mananca peste la cuptor sau fiert, nu prajit, au celule mai sanatoase si mai mari in aceasta zona cerebrala. Oamenii de stiinta sustin ca un volum mai mare al creierului poate scadea riscul Alzheimerului.
Pentru piele si par
Una dintre neplacerile unei diete sarace in grasimi este lipsa grasimilor din piele si par, care le poate face uscate si terne. Acizii grasi omega-3 sunt tocmai genul de grasimi sanatoase de care pielea ta are nevoie ca sa se simta hidratata, iar parul tau sa fie stralucitor.
Ajuta in depresie
Mai multe studii au decoperit ca, daca este consumat alaturi de medicamente ce combat depresia, pestele bogat in omega-3 ajuta la tratarea acesteia.
Dezvoltarea creierului
Tot acizii grasi omega-3 sunt cei esentiali pentru dezvoltarea creierului copiilor. De asemenea, consumul poate ameliora simptomele de ADHD. Expertii recomanda ca parintii sa se consulte, totusi, cu pediatrul, inainte sa introduca suplimente in alimentatia copilului.
Vitamina D
Pestii de apa sarata sunt surse bune de vitamina D, care lupta impotriva bolilor, are grija de sanatatea oaselor si previne declinul cognitiv. O portie de somon contine 75% din doza zilnica recomandata de vitamina D.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-17 Vizualizari: 1524
Daca ti-a placut articolul 6 motive sa mananci mai mult peste, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun