Tips & tricks
Cum sa prepari cocktailuri light

Cine vrea sa bea apa plata la o petrecere? De obicei nimeni, iar cine pretinde asta, cam minte...
Iata cum poti face cele mai bune alegeri in materie de bauturi alcoolice, pentru a te putea bucura de petreceri fara sa-ti distrugi silueta:
1. Alege vinuri spumante
Sampania si alte vinuri spumante au mai putine calorii decat cele neacidulate. Un pahar o sa-ti economisesca 60-80 de calorii din cele 120-150 pe care le-ai fi consumat in mod normal. De asemenea, atunci cand alegi un vin, tine minte ca variantele "brute" au mult mai putin zahar si, implicit, mai putine calorii.
2. Da savoare cu lamaie
Putina lamaie, lime sau portocala adauga un plus de gust oricarei bauturi, fara a-i adauga, insa, prea multe calorii. Joaca-te cu mai multe combinatii de alcool si citrice, ca sa-ti dai seama ce-ti place. In loc sa cumperi suc de lamaie sau portocala, stoarce cateva si pastreaza sucul intr-un recipient sigilat.
3. Reinventeaza spritul
Atunci cand e foarte cald afara, e mai bine sa o lasi mai moale cu alcoolul, ca sa nu te simti molesit. Ceea ce e foarte bine: mai putin alcool inseamna mai putine calorii. Totusi, daca ai nevoie de ceva racoritor, intoarce-te la vechiul sprit, doar ca reinventat. Adauga putin sifon sau apa minerala in vinul tau preferat, pentru a taia din calorii. Serveste cu cateva felii de capsuni proaspete.

4. Cumpara fresh-uri de fructe
In loc sa cumperi cutii de suc de la supermarket, la urmatoarea petrecere foloseste suc proaspat de pepene sau un amestec din fructele tale preferate. De asemenea, poti incerca sa folosesti ca baza sucuri verzi, preparate pe loc.
5. Ierburi pentru aroma
Menta, rozmarinul, lavanda si ghimbirul sunt optiuni excelente pe care le poti adauga intr-un cocktail, iar partea buna e ca mai sunt multe altele. Pe langa faptul ca vor da o aroma intensa, sunt bune si pentru organism. Foloseste-ti imaginatia si fa cat mai multe combinatii, pana iti gasesti favoritele.
6. Bea apa
Este o regula universala, pe care ar fi excelent daca ai putea sa o respecti cat de des posibil. Bea un pahar cu apa dupa fiecare bautura alcoolica, deoarece alcoolul deshidrateaza. De asemenea, cel mai important este sa bei moderat, indiferent de temperatura, dar, cu atat mai mult in sezonul cald.
Iata cum poti face cele mai bune alegeri in materie de bauturi alcoolice, pentru a te putea bucura de petreceri fara sa-ti distrugi silueta:
1. Alege vinuri spumante
Sampania si alte vinuri spumante au mai putine calorii decat cele neacidulate. Un pahar o sa-ti economisesca 60-80 de calorii din cele 120-150 pe care le-ai fi consumat in mod normal. De asemenea, atunci cand alegi un vin, tine minte ca variantele "brute" au mult mai putin zahar si, implicit, mai putine calorii.
2. Da savoare cu lamaie
Putina lamaie, lime sau portocala adauga un plus de gust oricarei bauturi, fara a-i adauga, insa, prea multe calorii. Joaca-te cu mai multe combinatii de alcool si citrice, ca sa-ti dai seama ce-ti place. In loc sa cumperi suc de lamaie sau portocala, stoarce cateva si pastreaza sucul intr-un recipient sigilat.
3. Reinventeaza spritul
Atunci cand e foarte cald afara, e mai bine sa o lasi mai moale cu alcoolul, ca sa nu te simti molesit. Ceea ce e foarte bine: mai putin alcool inseamna mai putine calorii. Totusi, daca ai nevoie de ceva racoritor, intoarce-te la vechiul sprit, doar ca reinventat. Adauga putin sifon sau apa minerala in vinul tau preferat, pentru a taia din calorii. Serveste cu cateva felii de capsuni proaspete.

4. Cumpara fresh-uri de fructe
In loc sa cumperi cutii de suc de la supermarket, la urmatoarea petrecere foloseste suc proaspat de pepene sau un amestec din fructele tale preferate. De asemenea, poti incerca sa folosesti ca baza sucuri verzi, preparate pe loc.
5. Ierburi pentru aroma
Menta, rozmarinul, lavanda si ghimbirul sunt optiuni excelente pe care le poti adauga intr-un cocktail, iar partea buna e ca mai sunt multe altele. Pe langa faptul ca vor da o aroma intensa, sunt bune si pentru organism. Foloseste-ti imaginatia si fa cat mai multe combinatii, pana iti gasesti favoritele.
6. Bea apa
Este o regula universala, pe care ar fi excelent daca ai putea sa o respecti cat de des posibil. Bea un pahar cu apa dupa fiecare bautura alcoolica, deoarece alcoolul deshidrateaza. De asemenea, cel mai important este sa bei moderat, indiferent de temperatura, dar, cu atat mai mult in sezonul cald.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-19 Vizualizari: 1551
Daca ti-a placut articolul Cum sa prepari cocktailuri light, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata