Tips & tricks
5 greseli pe care sa le eviti cand faci hamburgeri

Nu conteaza cum ii prepari, hamburgerii sunt intotdeauna o optiune delicioasa!
Insa, nu exista nimic mai rau decat sa te trezesti cu unul uscat sau cu un gust neplacut...
Iata care sunt cele mai comune greseli in prepararea unui hamburger:
1. Folosesti carne prea slaba
Carnea slaba este minunata si sanatoasa, insa locul ei nu e aici. Una dintre caracteristicile principale ale unui hamburger este ca trebuie sa fie zemos, atunci cand musti din el. Acest lucru nu se intampla cu carnea slaba, deoarece vei obtine un burger uscat si fara textura sau aroma deosebita.
Cei mai buni burgeri se fac cu carne de vita cu grasime. Grasimea e importanta deoarece adauga savoare si tine chifteaua legata.
2. Pregatesti carnea prea mult
Textura burgerului depinde foarte mult de cat timp petreci preparand carnea. Poti obtine un burger perfect sau unul tare si uscat. Ideea e sa procesezi carnea cat mai putin posibil.
Atunci cand faci chifteaua, nu sta prea mult sa o aranjezi. Rezista tentatiei sa le faci perfect netede, chiar daca arata frumos. Foloseste-ti palmele si preseaza-le doar putin, pentru a obtine cea mai buna textura.
3. Nu faci o gropita in burger
Ai pus vreodata o chiftea la facut si te-ai trezit ca s-a micsorat aproape la jumatate? Asta pentru ca ai uitat sa-i faci o gropita in mijloc. Acest lucru te ajuta sa faci un burger de dimensiuni potrivite.
Foloseste-ti degetele si apasa usor in centrul chiftelei. Nu trebuie sa il gauresti de tot, ci doar sa-l faci putin mai subtire in mijloc.

4. Nu asezonezi la timp
Daca nu asezonezi carnea inainte sa o pui la facut, nu doar ca ii faci un mare deserviciu gustului, dar si texturii. Desi poate parea un pas mic si neimportant, sarea este un element cheie in prepararea unui burger excelent.
Si textura va beneficia de pe urma asezonarii la timp. Chifteaua va fi mai moale si mult mai placuta.
5. Presezi burgerii cu spatula
Majoritatea oamenilor simt nevoia sa preseze burgerii cu o spatula. Acest lucru nu ii face nici sa fie gata mai repede si nici sa prinda urme mai frumoase de la gratar. De fapt, acest obicei este exact opusul a ceea ce-i trebuie burgerului tau.
Indiferent daca-i pregatesti pe aragaz sau la gratar, e esential sa nu ii atingi prea mult. Evita sa folosesti spatula pentru a-i turti. Atunci cand ii presezi nu faci decat sa scoti tot sucul din ei.
Insa, nu exista nimic mai rau decat sa te trezesti cu unul uscat sau cu un gust neplacut...
Iata care sunt cele mai comune greseli in prepararea unui hamburger:
1. Folosesti carne prea slaba
Carnea slaba este minunata si sanatoasa, insa locul ei nu e aici. Una dintre caracteristicile principale ale unui hamburger este ca trebuie sa fie zemos, atunci cand musti din el. Acest lucru nu se intampla cu carnea slaba, deoarece vei obtine un burger uscat si fara textura sau aroma deosebita.
Cei mai buni burgeri se fac cu carne de vita cu grasime. Grasimea e importanta deoarece adauga savoare si tine chifteaua legata.
2. Pregatesti carnea prea mult
Textura burgerului depinde foarte mult de cat timp petreci preparand carnea. Poti obtine un burger perfect sau unul tare si uscat. Ideea e sa procesezi carnea cat mai putin posibil.
Atunci cand faci chifteaua, nu sta prea mult sa o aranjezi. Rezista tentatiei sa le faci perfect netede, chiar daca arata frumos. Foloseste-ti palmele si preseaza-le doar putin, pentru a obtine cea mai buna textura.
3. Nu faci o gropita in burger
Ai pus vreodata o chiftea la facut si te-ai trezit ca s-a micsorat aproape la jumatate? Asta pentru ca ai uitat sa-i faci o gropita in mijloc. Acest lucru te ajuta sa faci un burger de dimensiuni potrivite.
Foloseste-ti degetele si apasa usor in centrul chiftelei. Nu trebuie sa il gauresti de tot, ci doar sa-l faci putin mai subtire in mijloc.

4. Nu asezonezi la timp
Daca nu asezonezi carnea inainte sa o pui la facut, nu doar ca ii faci un mare deserviciu gustului, dar si texturii. Desi poate parea un pas mic si neimportant, sarea este un element cheie in prepararea unui burger excelent.
Si textura va beneficia de pe urma asezonarii la timp. Chifteaua va fi mai moale si mult mai placuta.
5. Presezi burgerii cu spatula
Majoritatea oamenilor simt nevoia sa preseze burgerii cu o spatula. Acest lucru nu ii face nici sa fie gata mai repede si nici sa prinda urme mai frumoase de la gratar. De fapt, acest obicei este exact opusul a ceea ce-i trebuie burgerului tau.
Indiferent daca-i pregatesti pe aragaz sau la gratar, e esential sa nu ii atingi prea mult. Evita sa folosesti spatula pentru a-i turti. Atunci cand ii presezi nu faci decat sa scoti tot sucul din ei.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-06-26 Vizualizari: 1772
Daca ti-a placut articolul 5 greseli pe care sa le eviti cand faci hamburgeri, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita