Tips & tricks
5 moduri in care poti folosi malaiul

Cu totii stim ca malaiul este folosit pentru mamaliga dar si pentru paine. Acestea nu trebuie sa fie singurele moduri in care il folosesti. Malaiul este foarte versatil si poate fi consumat de la micul dejun pana la cina si chiar desert. Iata cinci moduri in care poti gati si coace cu malai.
1. Clatite
Vrei sa-ti imbunatatesti reteta de clatite pentru acest weekend? Orice ingredient in plus poate da o aroma noua, gandeste-te la afine. E timpul sa fii mai curajos de atat. Spre deosebire de clatitele cu lapte batut, cele cu malai ies mult mai subtiri, cu margini crocante si o alta textura. De asemenea, au un alt gust, mai dulceag.
2. Foloseste-l pentru a-ti inveli mancarurile
Indiferent daca prajesti sau coci ceva, cu siguranta iubesti textura crocanta. O poti obtine cu ajutorul malaiului. Foloseste-l cu orice fel de carne, chiar si cu legume. Snitelele cu malai sunt mult mai crocante decat cele cu faina.
3. Crackers
Biscuitii sarati sunt un snack popular si sunt foarte usor de facut in casa. Adauga putin malai in reteta, pentru niste biscuiti si mai crocanti, absolut deliciosi.

4. Mamaliga
Cu doar cateva minute pe foc, malaiul se poate transforma in binecunoscuta mamaliga. Ceea ce nu stiai, e ca o poti servi la orice masa a zilei, fie ca e micul dejun, fie ca e cina. Mamaliga cremoasa merge excelent alaturi de un ou ochi, alaturi de legume sote, coapte sau de o mancare cu carne.
5. In prajituri
Malaiul este extrem de versatil cand vine vorba de copt. Il poti folosi in aproape orice dulciuri, de la briose la biscuiti, torturi si multe alte prajituri. Le va oferi o textura noua si foarte buna.
1. Clatite
Vrei sa-ti imbunatatesti reteta de clatite pentru acest weekend? Orice ingredient in plus poate da o aroma noua, gandeste-te la afine. E timpul sa fii mai curajos de atat. Spre deosebire de clatitele cu lapte batut, cele cu malai ies mult mai subtiri, cu margini crocante si o alta textura. De asemenea, au un alt gust, mai dulceag.
2. Foloseste-l pentru a-ti inveli mancarurile
Indiferent daca prajesti sau coci ceva, cu siguranta iubesti textura crocanta. O poti obtine cu ajutorul malaiului. Foloseste-l cu orice fel de carne, chiar si cu legume. Snitelele cu malai sunt mult mai crocante decat cele cu faina.
3. Crackers
Biscuitii sarati sunt un snack popular si sunt foarte usor de facut in casa. Adauga putin malai in reteta, pentru niste biscuiti si mai crocanti, absolut deliciosi.

4. Mamaliga
Cu doar cateva minute pe foc, malaiul se poate transforma in binecunoscuta mamaliga. Ceea ce nu stiai, e ca o poti servi la orice masa a zilei, fie ca e micul dejun, fie ca e cina. Mamaliga cremoasa merge excelent alaturi de un ou ochi, alaturi de legume sote, coapte sau de o mancare cu carne.
5. In prajituri
Malaiul este extrem de versatil cand vine vorba de copt. Il poti folosi in aproape orice dulciuri, de la briose la biscuiti, torturi si multe alte prajituri. Le va oferi o textura noua si foarte buna.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-13 Vizualizari: 2151
Daca ti-a placut articolul 5 moduri in care poti folosi malaiul, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun