Tips & tricks
5 moduri in care sa folosesti capsunile coapte

Capsunile sunt fructe delicioase, insa daca le cumperi in cantitati mari, risti sa se inmoaie prea rau pentru a mai putea fi mancate simple. Iata cateva idei pentru a le folosi atunci cand par irecuperabile.
1. Unt de capsuni
Un desert elegant, excelent pentru chifle sau paine prajita. Este foarte simplu de facut. Trebuie doar sa zdrobesti capsunile si sa le amesteci cu unt moale, pentru a face o gustare tartinabila minunata. De asemenea, daca-ti ramane unt nefolosit, il poti modela ca pe un unt normal si inveli in plastic. El rezista in frigider o zi.
2. Bauturi
Orice bautura facuta in blender este o ocazie perfecta pentru a folosi acele capsuni coapte. Indiferent daca faci un milkshake, un smoothie sau chiar un lapte cu casuni, rezultatul va fi delicios. Nici macar nu mai trebuie sa tai capsunile.
De asemenea, poti pastra capsunile coapte in congelator. Astfel, ele iti vor fi mereu la indemana si iti vor pastra bauturile racoritoare.
3. Gem
Gemul este o alegere evidenta, atunci cand vine vorba de capsuni prea coapte. Poti face cantitati mari, pe care sa le pastrezi pentru tot anul. In afara de clasica combinatie cu paine prajita, gemul de capsuni poate fi folosit si la prajituri, asa ca tine mereu un borcan in camara.
4. Cocktailuri si Sangria
Exista atat de multe moduri prin care poti incorpora capsunile in cocktailuri. Ele adauga o aroma dulce, florala dar si o culoare vesela. Paseaza-le, transforma-le in sirop de capsuni, pune-le in vodka, sangria sau punele la macerat cu otet.
5. Deserturi reci
Capsunile copate sunt chiar mai bune in deserturile precum inghetata, deoarece au inceput deja sa se destrame, deci nu vor ingheta intr-o singura bucata mare, greu de mestecat. Gateste-le putin sau macereaza-le cu zahar, apoi amesteca-le cu baze de inghetata sau sorbet.
1. Unt de capsuni
Un desert elegant, excelent pentru chifle sau paine prajita. Este foarte simplu de facut. Trebuie doar sa zdrobesti capsunile si sa le amesteci cu unt moale, pentru a face o gustare tartinabila minunata. De asemenea, daca-ti ramane unt nefolosit, il poti modela ca pe un unt normal si inveli in plastic. El rezista in frigider o zi.
2. Bauturi
Orice bautura facuta in blender este o ocazie perfecta pentru a folosi acele capsuni coapte. Indiferent daca faci un milkshake, un smoothie sau chiar un lapte cu casuni, rezultatul va fi delicios. Nici macar nu mai trebuie sa tai capsunile.
De asemenea, poti pastra capsunile coapte in congelator. Astfel, ele iti vor fi mereu la indemana si iti vor pastra bauturile racoritoare.
3. Gem
Gemul este o alegere evidenta, atunci cand vine vorba de capsuni prea coapte. Poti face cantitati mari, pe care sa le pastrezi pentru tot anul. In afara de clasica combinatie cu paine prajita, gemul de capsuni poate fi folosit si la prajituri, asa ca tine mereu un borcan in camara.

4. Cocktailuri si Sangria
Exista atat de multe moduri prin care poti incorpora capsunile in cocktailuri. Ele adauga o aroma dulce, florala dar si o culoare vesela. Paseaza-le, transforma-le in sirop de capsuni, pune-le in vodka, sangria sau punele la macerat cu otet.
5. Deserturi reci
Capsunile copate sunt chiar mai bune in deserturile precum inghetata, deoarece au inceput deja sa se destrame, deci nu vor ingheta intr-o singura bucata mare, greu de mestecat. Gateste-le putin sau macereaza-le cu zahar, apoi amesteca-le cu baze de inghetata sau sorbet.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-15 Vizualizari: 1018
Daca ti-a placut articolul 5 moduri in care sa folosesti capsunile coapte, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta