Tips & tricks
Cum sa alegi uleiul de masline

Multe retete iti cer sa folosesti ulei de masline, dar in supermarket sunt atat de multe feluri, cum poti sti pe care sa il alegi? Iata principalele diferente intre uleiul de masline obisnuit si cel extra-virgin.
Totul tine de proces
Uleiul de masline e, pur si simplu, uleiul obtinut din masline. Totusi, exista tipuri diferite de ulei, in functie de maslinele care sunt folosite, de procesul folosit pentru a-l extrage dar si de aditivi.
Cum se pot deosebi
De obicei, daca tii una langa alta doua sticle de ulei de masline, unul normal si unul extra-virgin, vei observa ca cel de-al doilea are o culoare mai inchisa.
Diferenta de culoare variaza de la o firma la alta si nu este ceva dupa care sa te poti ghida.
Uleiurile sunt gradate in functie de nivelul de aciditate sau de acidul oleic. Cantitatea de acid oleic indica cat de multa grasime exista in acesta.
Rafinat sau nerafinat?
Uleiul nerafinat este pur, insa cel rafinat este trarat pentru a scapa de orice defecte. Cele rafinate nu au aroma, gust sau culoare asemenatoare cu cea a maslinelor. Ele nu contin antioxidantii importanti si proprietatile anti-inflamatorii esentiale care face uleiul de masline extra-virgin atat de special.
Ce trebuie sa stii despre uleiul extra-virgin
Este nerafinat si este cel mai de calitate ulei pe care il poti cumpara. Exista standarde foarte specifice, pentru ca el sa primeasca eticheta de extra-virgin. El pastreaza gustul maslinelor si are un nivel mai scazut de acid oleic. Contine multe vitamine si minerale.
Nu este tratat cu chimicale sau prin variatii de temperatura. Poti gati cu el, chiar daca fierbe la temperaturi mult mai mici. Totusi, pastreaza-l pe cel scump si de calitate pentru sosuri, mancaruri reci si dressinguri.
Ce trebuie sa stii despre uleiul virgin
Este facuta printr-un proces similar celui extra-virgin si este nerafinat, de asemenea. Si el pastreaza puritatea si gustul maslinelor, chiar daca standardele de productie nu sunt la fel de stricte.
Are un nivel mai mare de acid oleic si un gust mai putin intens decat cel extra-virgin. Se gaseste rareori in supermarketuri.
Totul tine de proces
Uleiul de masline e, pur si simplu, uleiul obtinut din masline. Totusi, exista tipuri diferite de ulei, in functie de maslinele care sunt folosite, de procesul folosit pentru a-l extrage dar si de aditivi.
Cum se pot deosebi
De obicei, daca tii una langa alta doua sticle de ulei de masline, unul normal si unul extra-virgin, vei observa ca cel de-al doilea are o culoare mai inchisa.
Diferenta de culoare variaza de la o firma la alta si nu este ceva dupa care sa te poti ghida.
Uleiurile sunt gradate in functie de nivelul de aciditate sau de acidul oleic. Cantitatea de acid oleic indica cat de multa grasime exista in acesta.
Rafinat sau nerafinat?
Uleiul nerafinat este pur, insa cel rafinat este trarat pentru a scapa de orice defecte. Cele rafinate nu au aroma, gust sau culoare asemenatoare cu cea a maslinelor. Ele nu contin antioxidantii importanti si proprietatile anti-inflamatorii esentiale care face uleiul de masline extra-virgin atat de special.

Ce trebuie sa stii despre uleiul extra-virgin
Este nerafinat si este cel mai de calitate ulei pe care il poti cumpara. Exista standarde foarte specifice, pentru ca el sa primeasca eticheta de extra-virgin. El pastreaza gustul maslinelor si are un nivel mai scazut de acid oleic. Contine multe vitamine si minerale.
Nu este tratat cu chimicale sau prin variatii de temperatura. Poti gati cu el, chiar daca fierbe la temperaturi mult mai mici. Totusi, pastreaza-l pe cel scump si de calitate pentru sosuri, mancaruri reci si dressinguri.
Ce trebuie sa stii despre uleiul virgin
Este facuta printr-un proces similar celui extra-virgin si este nerafinat, de asemenea. Si el pastreaza puritatea si gustul maslinelor, chiar daca standardele de productie nu sunt la fel de stricte.
Are un nivel mai mare de acid oleic si un gust mai putin intens decat cel extra-virgin. Se gaseste rareori in supermarketuri.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-24 Vizualizari: 1537
Daca ti-a placut articolul Cum sa alegi uleiul de masline, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun