Alimentatie sanatoasa
Cum sa faci o salata de cartofi mai sanatoasa

Salata de cartofi este deseori prezenta la petrecerile in aer liber, alaturi de gratar. Cea clasica este o combinatie delicioasa de cartofi si maioneza cremoasa. Chiar daca nu se va demoda niciodata, uneori vei avea nevoie de o varianta mai light, mai ales cand o servesti alaturi de alimente mai grele.
Exista multe moduri prin care poti face salata de cartofi mai usoara, fara sa-i sacrifici savoarea. Iata cateva sfaturi.
1. Inlocuieste maioneza cu iaurt sau smantana light
Daca este foarte important pentru tine ca salata de cartofi sa fie cremoasa, tot ce ai de facut este sa inlocuiesti maioneza cu iaurt grecesc sau smantana. Aceste produse lactate adauga o textura cremoasa si un gust placut salatei, si poti opta chiar pentru variante fara grasime.
2. Scapa de maioneza de tot
Poti folosi multe alte sosuri, in loc de maioneza. O vinaigretta adauga putin acid, care echilibreaza gusturile din salata. Poate fi folosita chiar si intr-o salata calda de cartofi. Poti folosi tahini, pentru a da un gust de nuci. Daca iti place sosul pesto, il poti adauga peste cartofi.
3. Inlocuieste o parte din cartofi cu alta leguma sau proteine
O alta metoda prin care poti face aceasta salata mult mai usoara este sa inlocuiesti o parte din cartofi cu o alta leguma, sau poate chiar cu proteine. Incearca ridichile pentru o textura crocanta, fasole verde, morcovi sau mazare. Poti opta chiar si pentru proteine, cum ar fi somon, ton, carne de pui sau oua. Toate acestea se vor imbina perfect cu aroma cartofilor cremosi.
4. Pregateste cartofii inainte
Maioneza se foloseste in salata de cartofi deoarece este o grasime care imbraca si face cartofii sa aiba un gust mai bun. O alta cale este sa-i pregatesti inainte, pe gratar, de exemplu. Vei adauga o aroma de fum, si nu va mai fi nevoie decat de un dressing cu putin otet.
5. Da gust cu ierburi, nu grasimi
Cartofii merg excelent cu ierburile proaspete. Foloseste ierburi moi, precum tarhonu, mararul, patrunjelul sau coriandrul, in orice combinatie. Cu cat pui mai multe ierburi, cu atat ai nevoie de mai putin dressing. Salatele cu cartofi si ierburi sunt mult mai racoritoare si merg excelent alaturi de carnea la gratar.
8. Legumele verzi si radacinoasele pot fi readuse la viata in apa cu gheata
Umple un castron cu apa cu gheta si lasa legumele in el timp de 10 minute. Cele care nu sunt distruse complet, isi vor reveni. Vei fi chiar uimit de rezultate.
Exista multe moduri prin care poti face salata de cartofi mai usoara, fara sa-i sacrifici savoarea. Iata cateva sfaturi.
1. Inlocuieste maioneza cu iaurt sau smantana light
Daca este foarte important pentru tine ca salata de cartofi sa fie cremoasa, tot ce ai de facut este sa inlocuiesti maioneza cu iaurt grecesc sau smantana. Aceste produse lactate adauga o textura cremoasa si un gust placut salatei, si poti opta chiar pentru variante fara grasime.
2. Scapa de maioneza de tot
Poti folosi multe alte sosuri, in loc de maioneza. O vinaigretta adauga putin acid, care echilibreaza gusturile din salata. Poate fi folosita chiar si intr-o salata calda de cartofi. Poti folosi tahini, pentru a da un gust de nuci. Daca iti place sosul pesto, il poti adauga peste cartofi.
3. Inlocuieste o parte din cartofi cu alta leguma sau proteine
O alta metoda prin care poti face aceasta salata mult mai usoara este sa inlocuiesti o parte din cartofi cu o alta leguma, sau poate chiar cu proteine. Incearca ridichile pentru o textura crocanta, fasole verde, morcovi sau mazare. Poti opta chiar si pentru proteine, cum ar fi somon, ton, carne de pui sau oua. Toate acestea se vor imbina perfect cu aroma cartofilor cremosi.

4. Pregateste cartofii inainte
Maioneza se foloseste in salata de cartofi deoarece este o grasime care imbraca si face cartofii sa aiba un gust mai bun. O alta cale este sa-i pregatesti inainte, pe gratar, de exemplu. Vei adauga o aroma de fum, si nu va mai fi nevoie decat de un dressing cu putin otet.
5. Da gust cu ierburi, nu grasimi
Cartofii merg excelent cu ierburile proaspete. Foloseste ierburi moi, precum tarhonu, mararul, patrunjelul sau coriandrul, in orice combinatie. Cu cat pui mai multe ierburi, cu atat ai nevoie de mai putin dressing. Salatele cu cartofi si ierburi sunt mult mai racoritoare si merg excelent alaturi de carnea la gratar.
8. Legumele verzi si radacinoasele pot fi readuse la viata in apa cu gheata
Umple un castron cu apa cu gheta si lasa legumele in el timp de 10 minute. Cele care nu sunt distruse complet, isi vor reveni. Vei fi chiar uimit de rezultate.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-27 Vizualizari: 1742
Daca ti-a placut articolul Cum sa faci o salata de cartofi mai sanatoasa, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun