193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 6 sfaturi pentru un gratar reusit

6 sfaturi pentru un gratar reusit

      Trimite pe mail Printeaza
6 sfaturi pentru un gratar reusit
Vara este anotimpul gratarelor in aer liber. Poti pune pe gratar aproape orice, de la fructe si legume, pana la carne si deserturi. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa pregatesti cele mai bune mancaruri la gratar.

1. Curata bine gratarul si pastreaza-l asa.
Daca nu ai folosit de mult gratarul, curata-l bine inainte sa-l folosesti. Daca folosesti unul cu gaz, verifica furtunul. Curata grasimea ramasa pe el. Chiar daca ti se pare curat, deoarece l-ai spalat dupa ce l-ai folosit ultima oara, mai clateste-l putin.

2. Carbuni incinsi
Inainte ca orice sa atinga gratarul, trebuie sa fii sigur ca toti carbunii sunt foarte incinsi. Atat de incinsi incat s-a format cenusa pe marginea lor.

3. Unele legume trebuie fierte inainte
Exista unele legume care trebuie pregatite putin, inainte de a putea fi puse pe gratar. Multe se pot pune direct, dar in special cele mai tari, precum morcovii sau cartofii se descurca mai bine daca sunt fierte cateva minute inainte.



4. Pune apa sarata, in loc de sosuri
Apa sarata sau saramura este mai buna decat orice sos din comert. Foloseste-o alaturi de carnea sau legumele la gratar, deoarece le va scoate in evidenta aroma. De asemenea, va crea o crusta delicioasa si crocanta, in timp ce interiorul va ramane moale si suculent.

5. Pestele
Exista anumite tipuri de peste care merg mai bine la gratar, decat altele. Alege peste precum somonul, tonul sau pestele-spada, deoarece rezista mai bine la temperaturi inalte. Pestii delicati pot capata o textura neplacuta, se pot rupe si pot cadea printre gratiile gratarului.

6. Maioneza
Maioneza este ingredientul minune care nu permite pestelui sa se lipeasca de gratar. Chiar daca poti folosi si ulei de masline, un strat subtire de maioneza este si mai potrivit. Se lipeste bine de peste, il pastreaza moale si nu-i permite sa ramana lipit de gratar. Si nu trebuie sa-ti faci griji ca pestele va ramane cu gust de maioneza, dupa preparare nu se mai simte deloc.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-27 Vizualizari: 1059


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 6 sfaturi pentru un gratar reusit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro