Lifestyle
6 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in frigider

Trebuie sa mananci cat se poate de variat, insa exista o lista de ingrediente care ar trebui sa existe mereu in frigiderul tau. Ele pot fi baza multor preparate, de aceea e important sa le ai mereu la indemana. Iata care sunt acestea.
1. Iaurt grecesc degresat
Iaurtul grecesc are de doua ori mai multe protein decat cel obisnuit si este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare. E bine sa ai iaurt simplu, dar si varietati cu fructe, pentru atunci cand vrei ceva dulce si rapid. Cel simplu este foarte versatile, este sarac in calorii si poate inlocui cu success maioneza in orice sos.
2. Ardei gras
Ardeiul gras este o sursa excelenta de vitamin C, un nutrient essential pentru un par sanatos si o piele stralucitoare. In plus, lupta impotriva durerilor organismului. Un singur ardei are mai multa vitamina C decat o portocala. Si, datorita continutului lor bogat in apa, ardeii te pot ajuta sa slabesti. Ii poti manca cruzi, dar si in salate, paste sau omlete.
3. Hummus
Facut din boabe de naut, hummusul este o alegere mult mai sanatoasa decat orice sos bogat in grasimi. De asemenea, el este o sursa de protein vegetale. Nautul are un indice glycemic mic, contine foarte multe fibre si ajuta la reglarea zaharului din sange. Poate fi servit cu legume. De asemenea, il poti folosi in sandwich-uri, in loc de maioneza.
4. Mere
Merele sunt niste fructe pe care te poti baza tot timpul anului. Ele rezista pana la opt saptamani in frigider, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca se vor strica repede. Serveste-le foliate, alaturi de o lingura de unt de arahide sau migdale, sau combina-le cu branzeturi, pentru o doza sanatoasa de protein. De asemenea, le poti incalzi la cuptorul cu microunde si presara cu putina scortisoara, pentru un desert rapid. Tine minte sa nu le decojesti, deoarece coaja este plina de fibre bune pentru organism.
5. Oua sau inlocuitori de oua
Omleta sau ouale ochi sunt alegeri foarte populare pentru micul dejun, deoarece sunt rapide, satioase si delicioase. Ouale iti dau energie pentru a-ti incepe ziua asa cum trebuie. Galbenusul contine cholesterol si grasimi saturate, deci daca faci o omleta din mai multe oua, nu pune mai mult de 1-2 galbenusuri. Amesteca legume in omleta, pentru a te bucura de si mai multe vitamin si fibre.
6. Branza degresata
Branzeturile poat fi niste snacksuri rapide, indiferent daca e vorba de cascaval sau de branzica de vaci. Sunt bogate in proteine, astampara foamea si iti ofera calciu pentru a avea oase cat mai sanatoase. Daca vei alege variantele degresate, vei reduce aportul de grasimi saturate la minimum.
1. Iaurt grecesc degresat
Iaurtul grecesc are de doua ori mai multe protein decat cel obisnuit si este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare. E bine sa ai iaurt simplu, dar si varietati cu fructe, pentru atunci cand vrei ceva dulce si rapid. Cel simplu este foarte versatile, este sarac in calorii si poate inlocui cu success maioneza in orice sos.
2. Ardei gras
Ardeiul gras este o sursa excelenta de vitamin C, un nutrient essential pentru un par sanatos si o piele stralucitoare. In plus, lupta impotriva durerilor organismului. Un singur ardei are mai multa vitamina C decat o portocala. Si, datorita continutului lor bogat in apa, ardeii te pot ajuta sa slabesti. Ii poti manca cruzi, dar si in salate, paste sau omlete.
3. Hummus
Facut din boabe de naut, hummusul este o alegere mult mai sanatoasa decat orice sos bogat in grasimi. De asemenea, el este o sursa de protein vegetale. Nautul are un indice glycemic mic, contine foarte multe fibre si ajuta la reglarea zaharului din sange. Poate fi servit cu legume. De asemenea, il poti folosi in sandwich-uri, in loc de maioneza.

4. Mere
Merele sunt niste fructe pe care te poti baza tot timpul anului. Ele rezista pana la opt saptamani in frigider, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca se vor strica repede. Serveste-le foliate, alaturi de o lingura de unt de arahide sau migdale, sau combina-le cu branzeturi, pentru o doza sanatoasa de protein. De asemenea, le poti incalzi la cuptorul cu microunde si presara cu putina scortisoara, pentru un desert rapid. Tine minte sa nu le decojesti, deoarece coaja este plina de fibre bune pentru organism.
5. Oua sau inlocuitori de oua
Omleta sau ouale ochi sunt alegeri foarte populare pentru micul dejun, deoarece sunt rapide, satioase si delicioase. Ouale iti dau energie pentru a-ti incepe ziua asa cum trebuie. Galbenusul contine cholesterol si grasimi saturate, deci daca faci o omleta din mai multe oua, nu pune mai mult de 1-2 galbenusuri. Amesteca legume in omleta, pentru a te bucura de si mai multe vitamin si fibre.
6. Branza degresata
Branzeturile poat fi niste snacksuri rapide, indiferent daca e vorba de cascaval sau de branzica de vaci. Sunt bogate in proteine, astampara foamea si iti ofera calciu pentru a avea oase cat mai sanatoase. Daca vei alege variantele degresate, vei reduce aportul de grasimi saturate la minimum.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-07-31 Vizualizari: 1712
Daca ti-a placut articolul 6 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in frigider, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata