Alimentatie sanatoasa
Cum sa mananci sanatos pe timpul toamnei

Toamna este un anotimp plin de fructe si legume delicioase. In mod ideal, in timpul acesteia trebuie sa ne pregatim corpul in mod gentil pentru venirea anotimpului rece. Iata cateva sfaturi pentru a manca sanatos toamna:
1. Sfaturi generale
Ca o regula generala, tine minte ca trebuie sa-ti bazezi dieta pe mancaruri caldute, dulci si acrisoare. Gateste cu mai putina apa si la temperaturi mici, pentru o perioada mai lunga de timp. Mancarurile concentrate vor ingrosa sangele pentru perioada de iarna. Foarte multe mancaruri de toamna sunt bogate in antioxidanti si vitaminele A, C si E, care ajuta la pastrarea unui sistem imunitar sanatos si ne protejeaza de infectii, raceli si gripe.
2. Legumele si fructele
Mananca mai multe legume gatite decat crude. Treci de la salate la supe si la legume fierte.
Include mai multe alimente acrisoare in dieta ta, precum iaurtul, branzeturile, lamaile, limele, grapefruitul si cat mai multe varietati de mere, prune si struguri.
Incearca sa consumi legume de culoare verde inchis, dar si portocalii si galbene, deoarece ele contin beta-caroten. Printre acestea se numara morcovii, dovlecii, cartofii dulci si broccoli.
Supele sunt excelente in timpul acestui anotimp, dar si pe timpul iernii. Toamna este un anotimp destul de uscat, deci mentine-te hidratat. Pe langa aceste supe, bea cat mai des ceaiuri calde si apa la temperatura camerei.
3. Protectie impotriva bolilor
Consuma alimente care iti vor proteja organismul pe timpul iernii. E foarte important sa ai grija de plamanii tai, deoarece ei sunt sensibili la raceli si gripe. Asta inseamna sa incluzi in mancarurile tale usturoi, ghimbir, ardei iuti, ceapa si varza.
1. Sfaturi generale
Ca o regula generala, tine minte ca trebuie sa-ti bazezi dieta pe mancaruri caldute, dulci si acrisoare. Gateste cu mai putina apa si la temperaturi mici, pentru o perioada mai lunga de timp. Mancarurile concentrate vor ingrosa sangele pentru perioada de iarna. Foarte multe mancaruri de toamna sunt bogate in antioxidanti si vitaminele A, C si E, care ajuta la pastrarea unui sistem imunitar sanatos si ne protejeaza de infectii, raceli si gripe.
2. Legumele si fructele
Mananca mai multe legume gatite decat crude. Treci de la salate la supe si la legume fierte.
Include mai multe alimente acrisoare in dieta ta, precum iaurtul, branzeturile, lamaile, limele, grapefruitul si cat mai multe varietati de mere, prune si struguri.

Incearca sa consumi legume de culoare verde inchis, dar si portocalii si galbene, deoarece ele contin beta-caroten. Printre acestea se numara morcovii, dovlecii, cartofii dulci si broccoli.
Supele sunt excelente in timpul acestui anotimp, dar si pe timpul iernii. Toamna este un anotimp destul de uscat, deci mentine-te hidratat. Pe langa aceste supe, bea cat mai des ceaiuri calde si apa la temperatura camerei.
3. Protectie impotriva bolilor
Consuma alimente care iti vor proteja organismul pe timpul iernii. E foarte important sa ai grija de plamanii tai, deoarece ei sunt sensibili la raceli si gripe. Asta inseamna sa incluzi in mancarurile tale usturoi, ghimbir, ardei iuti, ceapa si varza.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-07 Vizualizari: 1916
Daca ti-a placut articolul Cum sa mananci sanatos pe timpul toamnei, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun