Lifestyle
Cum sa te descurci cu o reteta complicata

Retetele bune pot transforma alimente crude in adevarate capodopere culinare. Insa, ele pot parea uneori greu de inteles, ca niste hieroglife... Cum te poti descurca cu retetele care par imposibile? Iata cateva sfaturi:
1. Citeste cu atentie
Prima regula pentru a urma o reteta este sa o citesti cat mai bine. Asta pare un lucru evidente, insa chiar si bucatarii profesionisti se grabesc uneori si trec direct la gatit. Astfel, poti sari peste ingrediente mici, si te poti trezi in mijlocul retetei ca ai nevoie de ele. Inainte sa te apuci sa gatesti, asigura-te ca ai toate ingredientele si aseaza-le la indemana.
2. Intelege baza retetei
Atunci cand intr-o reteta vezi specificate oua, de obicei inseamna oua de dimensiuni mari. „Zahar” se refera la zahar simplu, alb. Faina este si ea, cea alba, obinsuita. Virgulele sunt foarte importante in retete. De exemplu, daca intalnesti formularea „o cana de nuci, macinate” trebuie mai intai sa le masori, abia apoi sa le macini.
Totusi, aceste reguli nu se aplica pentru fiecare reteta. Atunci cand folosesti o carte de retete, verifica daca nu sunt alte specificatii, altfel foloseste aceste reguli de baza.
3. Ai incredere in simturile tale
Orice bucatarie este diferita, la fel ca si orice bucatar. E important sa alegi retete care iti dau destule indicatii. Respecta-le, insa daca ti se pare ca tortul tau este gata, desi reteta spune ca mai are 10 minute de stat in cuptor, ai incredere in simturile tale si scoate-l. Daca mancarea ta pare prea uscata, abate-te putin de la reteta si mai adauga putin lichid.
4. Nu te teme sa improvizezi
Tine minte sa fii intotdeauna cat se poate de flexibil. Doar pentru ca nu ai un ingredient, nu inseamna ca nu poti face reteta. Poate fi foarte usor sa inlocuiesti anumite alimente. De exemplu, daca reteta cere ceapa apa, e in regula sa folosesti si ceapa rosie.
1. Citeste cu atentie
Prima regula pentru a urma o reteta este sa o citesti cat mai bine. Asta pare un lucru evidente, insa chiar si bucatarii profesionisti se grabesc uneori si trec direct la gatit. Astfel, poti sari peste ingrediente mici, si te poti trezi in mijlocul retetei ca ai nevoie de ele. Inainte sa te apuci sa gatesti, asigura-te ca ai toate ingredientele si aseaza-le la indemana.
2. Intelege baza retetei
Atunci cand intr-o reteta vezi specificate oua, de obicei inseamna oua de dimensiuni mari. „Zahar” se refera la zahar simplu, alb. Faina este si ea, cea alba, obinsuita. Virgulele sunt foarte importante in retete. De exemplu, daca intalnesti formularea „o cana de nuci, macinate” trebuie mai intai sa le masori, abia apoi sa le macini.
Totusi, aceste reguli nu se aplica pentru fiecare reteta. Atunci cand folosesti o carte de retete, verifica daca nu sunt alte specificatii, altfel foloseste aceste reguli de baza.

3. Ai incredere in simturile tale
Orice bucatarie este diferita, la fel ca si orice bucatar. E important sa alegi retete care iti dau destule indicatii. Respecta-le, insa daca ti se pare ca tortul tau este gata, desi reteta spune ca mai are 10 minute de stat in cuptor, ai incredere in simturile tale si scoate-l. Daca mancarea ta pare prea uscata, abate-te putin de la reteta si mai adauga putin lichid.
4. Nu te teme sa improvizezi
Tine minte sa fii intotdeauna cat se poate de flexibil. Doar pentru ca nu ai un ingredient, nu inseamna ca nu poti face reteta. Poate fi foarte usor sa inlocuiesti anumite alimente. De exemplu, daca reteta cere ceapa apa, e in regula sa folosesti si ceapa rosie.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-16 Vizualizari: 1348
Daca ti-a placut articolul Cum sa te descurci cu o reteta complicata, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita