Tips & tricks
Secrete pentru prajituri delicioase

Daca toate masuratorile si amestecurile implicate in crearea prajiturilor te ametesc si preferi sa eviti prajiturile de casa, nu te teme. Cu aceste secrete vei cuceri toate dulciurile, in timp ce te distrezi.
1. Rezultatele bune incep din bolul in care amesteci
Un tort este, practic, un experiment chimic, o serie de ingrediente amestecate in ordinea potrivita care reactioneaza pentru a produce un efect specific. Torturile cu unt isi iau textura fina din combinatia de unt si zahar, la care sunt adaugate oua si lapte si alte ingrediente mai solide. Orice tort ai vrea sa faci, tine minte sa respecti cu exactitate intructiunile. Ordinea si metoda descrisa in acestea va conta foarte mult pentru produsul final.
2. Cunoaste-ti cuptorul
Pentru a preveni greselile la coacere, cumpara-ti un termostat pentru cuptor. Este cea mai buna metoda prin care sa fii sigur ca acesta are temperatura care trebuie si este calibrat corect. Tortul trebuie pus intotdeauna in mijloc, nici prea sus si nici prea jos. Pentru a verifica daca este facut, apasa incet pe mijlocul tortului. Daca revine la forma initiala inseamna ca este facut.
3. Alege o tava potrivita
Marimea acesteia este specificata in reteta, deoarece acesta creste in volum cu 50%, pana la 100% in timpul coacerii. Daca tava este prea mica, tortul va da pe afara. Culoarea este importanta de asemenea. Tavile facute din sticla sau cele de culoare neagra au nevoie de o reducere a temperaturii cu 25 de grade.
4. Foloseste faina potrivita
Diferite feluri de faina vor avea un procentaj diferit de proteine. Cu cat mai multe proteine, cu atat mai mult gluten. Faina de prajituri are cel mai putin gluten, si poate fi folosita pentru torturile mai light. Faina de paine are cel mai mult gluten si este folosita pentru torturile mai dense.
5. Cantareste, nu masura faina
Daca nu ai un cantar de bucatarie, atunci este timpul sa-ti iei unul. Cantarul este singurul mod eficient prin care iti masori faina. Daca o masori cu o cana, atunci te poti trezi cu o cantitate dubla de faina decat ai dori.
6. Da-i timp
Raceste tortul pentru 20 de minute dupa coacere, apoi scoate-l din tava: intoarce-o tava si agit-o putin, pana se va desprinde.
1. Rezultatele bune incep din bolul in care amesteci
Un tort este, practic, un experiment chimic, o serie de ingrediente amestecate in ordinea potrivita care reactioneaza pentru a produce un efect specific. Torturile cu unt isi iau textura fina din combinatia de unt si zahar, la care sunt adaugate oua si lapte si alte ingrediente mai solide. Orice tort ai vrea sa faci, tine minte sa respecti cu exactitate intructiunile. Ordinea si metoda descrisa in acestea va conta foarte mult pentru produsul final.
2. Cunoaste-ti cuptorul
Pentru a preveni greselile la coacere, cumpara-ti un termostat pentru cuptor. Este cea mai buna metoda prin care sa fii sigur ca acesta are temperatura care trebuie si este calibrat corect. Tortul trebuie pus intotdeauna in mijloc, nici prea sus si nici prea jos. Pentru a verifica daca este facut, apasa incet pe mijlocul tortului. Daca revine la forma initiala inseamna ca este facut.
3. Alege o tava potrivita
Marimea acesteia este specificata in reteta, deoarece acesta creste in volum cu 50%, pana la 100% in timpul coacerii. Daca tava este prea mica, tortul va da pe afara. Culoarea este importanta de asemenea. Tavile facute din sticla sau cele de culoare neagra au nevoie de o reducere a temperaturii cu 25 de grade.

4. Foloseste faina potrivita
Diferite feluri de faina vor avea un procentaj diferit de proteine. Cu cat mai multe proteine, cu atat mai mult gluten. Faina de prajituri are cel mai putin gluten, si poate fi folosita pentru torturile mai light. Faina de paine are cel mai mult gluten si este folosita pentru torturile mai dense.
5. Cantareste, nu masura faina
Daca nu ai un cantar de bucatarie, atunci este timpul sa-ti iei unul. Cantarul este singurul mod eficient prin care iti masori faina. Daca o masori cu o cana, atunci te poti trezi cu o cantitate dubla de faina decat ai dori.
6. Da-i timp
Raceste tortul pentru 20 de minute dupa coacere, apoi scoate-l din tava: intoarce-o tava si agit-o putin, pana se va desprinde.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-09-30 Vizualizari: 2794
Daca ti-a placut articolul Secrete pentru prajituri delicioase, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun