Lifestyle
Fondant vs martipan

Fondantul si martipanul sunt doua alimente diferite, ce pot fi folosite pentru decorarea torturilor. Daca ai vazut acele torturi frumos aranjate, cu fundite si diverse figurine, sigur te-ai intrebat din ce sunt facute. Ei bine, ele sunt facute fie din fondant, fie din martipan. Iata cum le poti deosebi si folosi.
Ce este fondantul?
Fondantul se gaseste in diverite forme si poate fi rulat pentru a imbraca un tort sau poate fi transformat in diverse figurine. Atunci cand este in forma lichida, el este un amestec de apa si zahar incalzit, batut pana cand a devenit cremos. Pentru torturile de nunta, de exemplu, cel mai des se foloseste cel care trebuie rulat. El este, de fapt, o gelatina care contine zahar si poate fi modelata foarte usor, ca o plastilina.
Ce este martipanul?
Chiar daca exista mai multe tipuri de martipan, cel mai des intalnit este cel facut din zahar, faina de migdale si apa. Aceasta pasta este folosita pentru a crea imitatii de fructe si legume, care sa arate bine sau sa fie folosite la decorarea torturilor. Copiii le adora, deoarece iubesc gustul de martipan. De asemenea, exista diverse tipuri de bomboane cu martipan care se vand in comert, sub diverse forme de animale sau fructe. Martipanul se poate colora in orice nuanta.
Care este diferenta dintre fondant si martipan?
Fondantul este facut din apa si zahar si de aceea este mai dulce decat martipanul, care contine apa si faina de migdale.
Fondantul poate fi turnat sau rulat pentru a imbracat torturi, in timp ce martipanul este folosit pentru a crea mici figurine pentru decor.
E mai bine sa alegi fondant atunci cand decorezi un tort alb, deoarece martipanul nu poate fi niciodata colorat in alb curat.
Atunci cand faci figurine, gelatina din fondant este cea care te ajuta sa poti modela usor.
Martipanul are un gust mai bun decat fondantul, deoarece are un usor gust de migdale.
Martipanul le permite cofetarilor sa faca diverse bomboane amuzante pentru copii.
Daca iti doresti ceva dulce pentru tort, alege fondantul. Insa, daca doresti sa-i adaugi si putina aroma, foloseste martipanul.
Ce este fondantul?
Fondantul se gaseste in diverite forme si poate fi rulat pentru a imbraca un tort sau poate fi transformat in diverse figurine. Atunci cand este in forma lichida, el este un amestec de apa si zahar incalzit, batut pana cand a devenit cremos. Pentru torturile de nunta, de exemplu, cel mai des se foloseste cel care trebuie rulat. El este, de fapt, o gelatina care contine zahar si poate fi modelata foarte usor, ca o plastilina.
Ce este martipanul?
Chiar daca exista mai multe tipuri de martipan, cel mai des intalnit este cel facut din zahar, faina de migdale si apa. Aceasta pasta este folosita pentru a crea imitatii de fructe si legume, care sa arate bine sau sa fie folosite la decorarea torturilor. Copiii le adora, deoarece iubesc gustul de martipan. De asemenea, exista diverse tipuri de bomboane cu martipan care se vand in comert, sub diverse forme de animale sau fructe. Martipanul se poate colora in orice nuanta.

Care este diferenta dintre fondant si martipan?
Fondantul este facut din apa si zahar si de aceea este mai dulce decat martipanul, care contine apa si faina de migdale.
Fondantul poate fi turnat sau rulat pentru a imbracat torturi, in timp ce martipanul este folosit pentru a crea mici figurine pentru decor.
E mai bine sa alegi fondant atunci cand decorezi un tort alb, deoarece martipanul nu poate fi niciodata colorat in alb curat.
Atunci cand faci figurine, gelatina din fondant este cea care te ajuta sa poti modela usor.
Martipanul are un gust mai bun decat fondantul, deoarece are un usor gust de migdale.
Martipanul le permite cofetarilor sa faca diverse bomboane amuzante pentru copii.
Daca iti doresti ceva dulce pentru tort, alege fondantul. Insa, daca doresti sa-i adaugi si putina aroma, foloseste martipanul.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-10-30 Vizualizari: 2574
Daca ti-a placut articolul Fondant vs martipan, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun