Alimentatie sanatoasa
5 motive sa mananci hummus

Hummusul este o pasta simpla, facuta din naut, ulei de masline, suc de lamaie. Ea a devenit destul de populara in ultima vreme, cu siguranta cunosti pe cineva care iubeste hummusul, daca nu chiar tu. Din fericire, acesta este sanatos, iata care sunt motivele pentru care este bine sa-l consumi.
1. Lupta impotriva anemiei
Datorita nautului, care este o sursa importanta de fier, hummusul lupta impotriva anemiei. O singura ceasca de hummus iti ofera mai mult de 25% din necesarul zilnic de fier. Mai mult decat atat, nautul contine si putina vitamina C, iar aceasta ajuta la absorbtia fierului.
2. Reduce cheagurile de sange
Consumul de hummus duce la reducerea cheagurilor de sange. Boabele de naut sunt bogate in vitaminele E si K si au proprietati de subtiere a sangelui. Vitamina K poate preveni anumite sangerari sau probleme cu cheagurile.
3. Reduce nivelul zaharului din sange
Hummusul este un carbohidrat complex, care iti ofera energie treptat. Este o proteina care te mentine satul. Digestia glucozei din boabele de naut dureaza mai mult, ceea ce mentine nivelul de zahar stabil, inainte de a incepe din nou sa scada.
4. Reduce riscul de cancer
Hummusul contine 36% din doza zilnica recomandata de folat si asta intr-o singura ceasca. Mancarurile bogate in folat sunt asociata cu scaderea riscului anumitor tipuri de cancer.
5. Scade colesterolul
Consumul zilnic de hummus ajuta la scaderea colesterolului rau. Nautul contine antioxidanti direct implicate in scaderea acestuia.
6. Tine greutatea sub control
Hummusul consumat cu moderatie este un aliment minune pentru orice dieta. Este o sursa excelente de fibre, care nu doar ca ajuta sistemul digestiv, dar te mentin satul si satisfacut.
1. Lupta impotriva anemiei
Datorita nautului, care este o sursa importanta de fier, hummusul lupta impotriva anemiei. O singura ceasca de hummus iti ofera mai mult de 25% din necesarul zilnic de fier. Mai mult decat atat, nautul contine si putina vitamina C, iar aceasta ajuta la absorbtia fierului.
2. Reduce cheagurile de sange
Consumul de hummus duce la reducerea cheagurilor de sange. Boabele de naut sunt bogate in vitaminele E si K si au proprietati de subtiere a sangelui. Vitamina K poate preveni anumite sangerari sau probleme cu cheagurile.
3. Reduce nivelul zaharului din sange
Hummusul este un carbohidrat complex, care iti ofera energie treptat. Este o proteina care te mentine satul. Digestia glucozei din boabele de naut dureaza mai mult, ceea ce mentine nivelul de zahar stabil, inainte de a incepe din nou sa scada.

4. Reduce riscul de cancer
Hummusul contine 36% din doza zilnica recomandata de folat si asta intr-o singura ceasca. Mancarurile bogate in folat sunt asociata cu scaderea riscului anumitor tipuri de cancer.
5. Scade colesterolul
Consumul zilnic de hummus ajuta la scaderea colesterolului rau. Nautul contine antioxidanti direct implicate in scaderea acestuia.
6. Tine greutatea sub control
Hummusul consumat cu moderatie este un aliment minune pentru orice dieta. Este o sursa excelente de fibre, care nu doar ca ajuta sistemul digestiv, dar te mentin satul si satisfacut.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-11 Vizualizari: 1835
Daca ti-a placut articolul 5 motive sa mananci hummus , aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun