Tips & tricks
Sfaturi pentru un tiramisu perfect

Prajitura tiramisu este delicioasa, mai ales atunci cand este facuta ca la carte. Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti cu o prajitura mult prea apoasa? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii mereu un tiramisu perfect.
1. Inmuierea piscoturilor
Piscoturile sunt crocante cand le scoti din cutie, insa nu au nevoie de prea mult lichid pana cand sa devina apoase. Prea multa cafea si deja ai obtinut o supa, nu o prajitura.
In loc sa inmoi piscoturile in cafea, mai bine toarna putina cafea intr-o farfurie. Apoi, ia piscoturile pe rand si trece-le usor prin cafea, fara sa le lasi prea mult. Alta solutie ar fi sa folosesti o pensula, pe care sa o inmoi in cafea, apoi sa ungi piscoturile.
Tine minte ca piscoturile vor absorbi ocum si lichidul din crema, in timp ce stau in frigider, asa ca nu le inmuia prea mult de la inceput. Astfel, vei obtine o prajitura mult prea apoasa, greu de mancat si inestetica.
2. Nu o lasa prea mult
E adevarat ca un tiramisu are nevoie sa stea in frigider pentru cateva ore, pentru a se inmuia si pentru a deveni perfect pentru a fi servit. Totusi, daca vei astepta prea mult ea se va umezi in exces, si iar va fi neplacut. Un tiramisu trebuie sa stea la frigider cel putin 2 ore si cel mult 8. Niciodata mai mult decat atat.
3. Rezista la frigider si congelator
Daca vrei sa o pregatesti cu cateva zile inainte, tine minte ca aceasta prajitura rezista foarte bine in congelator. Nu trebuie decat sa invelesti recipientul in folie de plastic si sa-l pui in congelator. Pentru a dezgheta prajitura, tot ce ai de facut este sa o scoti si sa o lasi la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Chiar si atunci cand este partial inghetat, tiramisu este delicios, deoarece seamana cu un tort de inghetata.
4. Calitatea produselor
Ca in cazul oricarei prajituri, calitatea produselor este cea mai importanta. Daca folosesti lichior, investeste intr-unul de calitate. Un lichior ieftin poate ruina total un tiramisu. De asemenea, si cafeaua si ciocolata trebuie sa fie de buna calitate, pentru o prajitura reusita.
1. Inmuierea piscoturilor
Piscoturile sunt crocante cand le scoti din cutie, insa nu au nevoie de prea mult lichid pana cand sa devina apoase. Prea multa cafea si deja ai obtinut o supa, nu o prajitura.
In loc sa inmoi piscoturile in cafea, mai bine toarna putina cafea intr-o farfurie. Apoi, ia piscoturile pe rand si trece-le usor prin cafea, fara sa le lasi prea mult. Alta solutie ar fi sa folosesti o pensula, pe care sa o inmoi in cafea, apoi sa ungi piscoturile.
Tine minte ca piscoturile vor absorbi ocum si lichidul din crema, in timp ce stau in frigider, asa ca nu le inmuia prea mult de la inceput. Astfel, vei obtine o prajitura mult prea apoasa, greu de mancat si inestetica.
2. Nu o lasa prea mult
E adevarat ca un tiramisu are nevoie sa stea in frigider pentru cateva ore, pentru a se inmuia si pentru a deveni perfect pentru a fi servit. Totusi, daca vei astepta prea mult ea se va umezi in exces, si iar va fi neplacut. Un tiramisu trebuie sa stea la frigider cel putin 2 ore si cel mult 8. Niciodata mai mult decat atat.

3. Rezista la frigider si congelator
Daca vrei sa o pregatesti cu cateva zile inainte, tine minte ca aceasta prajitura rezista foarte bine in congelator. Nu trebuie decat sa invelesti recipientul in folie de plastic si sa-l pui in congelator. Pentru a dezgheta prajitura, tot ce ai de facut este sa o scoti si sa o lasi la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Chiar si atunci cand este partial inghetat, tiramisu este delicios, deoarece seamana cu un tort de inghetata.
4. Calitatea produselor
Ca in cazul oricarei prajituri, calitatea produselor este cea mai importanta. Daca folosesti lichior, investeste intr-unul de calitate. Un lichior ieftin poate ruina total un tiramisu. De asemenea, si cafeaua si ciocolata trebuie sa fie de buna calitate, pentru o prajitura reusita.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-18 Vizualizari: 2651
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru un tiramisu perfect, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun