Alimentatie sanatoasa
Beneficiile patrunjelului

Patrunjelul este, de obicei, un ultim pas pentru a da mai multa aroma unui preparat. Insa, el are mult mai multe beneficii pentru sanatate decat ne-am putea imagina. Iata care sunt acestea.
1. Valoare nutritionala
Patrunjelul este sarac in calorii si grasimi, insa el contine proteine si carbohidrati. In plus, este bogat in vitaminele K, C si A.
2. Ajuta la prevenirea cancerului
Miricetina este o substanta care se gaseste in patrunel, dar si in alte plante. Aceasta are efect benefic impotriva cancerului de piele. Patrunelul, cartofii dulci, coacazele si merisoarele se numara printre alimentele cu cele mai mari concentratii de miricetina.
Un alt element ce se gaseste in patrunjel este apigenina. Studiile au aratat ca ea poate micsora o tumoare, in cazul unei forme agresive de cancer la san. Cercetatorii sustin ca apigenina are un viitor promitator: ar putea fi folosita ca un tratament non-toxic pentru cancer.
3. Clorofila
Patrunjelul si alte ierburi si legume ce contin clorofila au ca efect blocarea efectelor carcinogene ale alimentelor facute la gratar, la temperaturi foarte inalte. Daca iti place sa mananci alimente facute la gratar, ai grija sa le combini si cu legume proaspete, ca sa echilibrezi masa.
4. Previne diabetul
Miricetina are efect si asupra prevenirii si tratarii diabetului. Studiile in vitro au aratat ca miricetina poate scadea nivelul zaharului din sange si rezistenta la insulina. Poate avea efecte anti inflamatorii.
5. Pentru oase sanatoase
Un aport scazut de vitamina K a fost asociat cu un risc mai mare de fracturi osoase. Consumul echilibrat de vitamina K imbunatateste sanatatea oaselor, ajutand la absorbtia calciului si reducand excretia acestuia prin urina. E foarte important sa incercam sa obtinem aceasta vitamina din alimente, caci suplimentele nu vor avea acelasi efect benefic.
1. Valoare nutritionala
Patrunjelul este sarac in calorii si grasimi, insa el contine proteine si carbohidrati. In plus, este bogat in vitaminele K, C si A.
2. Ajuta la prevenirea cancerului
Miricetina este o substanta care se gaseste in patrunel, dar si in alte plante. Aceasta are efect benefic impotriva cancerului de piele. Patrunelul, cartofii dulci, coacazele si merisoarele se numara printre alimentele cu cele mai mari concentratii de miricetina.
Un alt element ce se gaseste in patrunjel este apigenina. Studiile au aratat ca ea poate micsora o tumoare, in cazul unei forme agresive de cancer la san. Cercetatorii sustin ca apigenina are un viitor promitator: ar putea fi folosita ca un tratament non-toxic pentru cancer.
3. Clorofila
Patrunjelul si alte ierburi si legume ce contin clorofila au ca efect blocarea efectelor carcinogene ale alimentelor facute la gratar, la temperaturi foarte inalte. Daca iti place sa mananci alimente facute la gratar, ai grija sa le combini si cu legume proaspete, ca sa echilibrezi masa.

4. Previne diabetul
Miricetina are efect si asupra prevenirii si tratarii diabetului. Studiile in vitro au aratat ca miricetina poate scadea nivelul zaharului din sange si rezistenta la insulina. Poate avea efecte anti inflamatorii.
5. Pentru oase sanatoase
Un aport scazut de vitamina K a fost asociat cu un risc mai mare de fracturi osoase. Consumul echilibrat de vitamina K imbunatateste sanatatea oaselor, ajutand la absorbtia calciului si reducand excretia acestuia prin urina. E foarte important sa incercam sa obtinem aceasta vitamina din alimente, caci suplimentele nu vor avea acelasi efect benefic.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-01-25 Vizualizari: 2191
Daca ti-a placut articolul Beneficiile patrunjelului, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata