Tips & tricks
Cum sa prepari coloranti naturali

Secolul 21 este o perioada foarte nenaturala. Au aparut o multime de alimente si coloranti artificiali, care nu sunt tocmai sanatosi. Adevarul este ca inlocuitorii sintetic pur si simplu nu se compara cei naturali. Iata cateva feluri in care sa dai culoare mancarurilor tale fara sa folosesti coloranti artificiali.
1. Roz si rosu
Aici ai mai multe optiuni, dar cea mai buna este sfecla. Foloseste sucul de sfecta sau orice alt fruct rosu, precum capsunile sau rodiile. Tine minte totusi ca acestea vor schimba gustul amestecului, care poate fi un lucru bun, daca este facut cum trebuie. Pentru a-ti pregati colorantul, pune capsunile intr-un blender.
2. Portocaliul
Morcovii sunt cei mai buni pentru aceasta culoare. Si citricele par promitatoare, dar nu vei ajunge niciodata la aceeasi nuanta. Ramai cu morcovii si cu siguranta vei fi multumita. Nu te teme de gust, morcovii sunt dulci.
3. Galben
Pentru aceasta culoare vei avea nevoie de niste condimente. Florile de sofran si praful de turmeric o vor recrea cu succes. Acestea sunt condimente colorate foarte intens, asa ca ai grija cat pui. Ai nevoie de o cantitate mica.
4. Verde
Daca incerci sa-ti convingi copiii sa manance si ceva verde, incearca sa adaugi spanac in glazura. O cantitate mica va merge perfect si nu va afecta absolut deloc gustul. Poti folosi sucul, sau chiar frunzele intregi. O alta optiune este sa cumperi un supliment de clorofila, care este destul de ieftina si se gaseste in supermarketuri.
5. Albastru si violet
Aceste culori sunt obtinute mai greu. Afinele si murele pot fi folosite ca in procesul descris mai sus, pentru culorile roz si rosu. Dar cea mai buna metoda este aceea de a folosi varza. Varza rosie poate fi folosita pentru a face un colorant de culoare albastra sau mov. Pentru mov, pune varza in apa fiarta pana cand se inchide foarte mult la culoare. Pentru albastru, amesteca putin cate putin din varza cu praf de copt.  
1. Roz si rosu
Aici ai mai multe optiuni, dar cea mai buna este sfecla. Foloseste sucul de sfecta sau orice alt fruct rosu, precum capsunile sau rodiile. Tine minte totusi ca acestea vor schimba gustul amestecului, care poate fi un lucru bun, daca este facut cum trebuie. Pentru a-ti pregati colorantul, pune capsunile intr-un blender.
2. Portocaliul
Morcovii sunt cei mai buni pentru aceasta culoare. Si citricele par promitatoare, dar nu vei ajunge niciodata la aceeasi nuanta. Ramai cu morcovii si cu siguranta vei fi multumita. Nu te teme de gust, morcovii sunt dulci.

3. Galben
Pentru aceasta culoare vei avea nevoie de niste condimente. Florile de sofran si praful de turmeric o vor recrea cu succes. Acestea sunt condimente colorate foarte intens, asa ca ai grija cat pui. Ai nevoie de o cantitate mica.
4. Verde
Daca incerci sa-ti convingi copiii sa manance si ceva verde, incearca sa adaugi spanac in glazura. O cantitate mica va merge perfect si nu va afecta absolut deloc gustul. Poti folosi sucul, sau chiar frunzele intregi. O alta optiune este sa cumperi un supliment de clorofila, care este destul de ieftina si se gaseste in supermarketuri.
5. Albastru si violet
Aceste culori sunt obtinute mai greu. Afinele si murele pot fi folosite ca in procesul descris mai sus, pentru culorile roz si rosu. Dar cea mai buna metoda este aceea de a folosi varza. Varza rosie poate fi folosita pentru a face un colorant de culoare albastra sau mov. Pentru mov, pune varza in apa fiarta pana cand se inchide foarte mult la culoare. Pentru albastru, amesteca putin cate putin din varza cu praf de copt.  
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-03 Vizualizari: 2138
Daca ti-a placut articolul Cum sa prepari coloranti naturali, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata