Alimentatie sanatoasa
Sunt sanatoase fructele congelate?

E bine sa mananci fructe de sezon, pentru ca atunci le poti cumpara proaspete, din piata. Dar, ce faci atunci cand ele nu se mai gasesc in piete si ti se face pofta sau ai nevoie de ele ca sa pregatesti o prajitura? Vei recurge la fructele congelate? Afla daca ele sunt sanatoase sau nu.
1. Tipuri de fructe
Poti gasi multe feluri de fructe congelate in supermarketuri. De la piersici, afine, capsuni, fructe de padure sau cirese. Uneori poti gasi chiar amestecuri de fructe. Stii deja ca e bine sa mananci zilnic fructe. O portie de fructe poate reprezenta un fruct proaspat, congelat sau din conserva.
2. Procesarea
Cei care congelereaza fructele lucreaza foarte repede, tocmai ca sa pastreze cat mai mult din textura, aroma si beneficiile nutritionale ale fructelor. In general, congelarea necesita mai multi pasi. Prima data, fructele sunt spalate si li se aplica un compus chimic, care va opri enzimele sa continue sa se coaca. Apoi ele sunt congelate extrem de rapid, pentru a nu le strica. Daca nu se folosesc indulcitori, atunci numarul de calorii nu se schimba.
3. Nutrientii
Fructele congelate isi pastraza majoritatea nutrientilor dupa congelare, chiar daca unele pot pierde din vitamina C. In plus, acestea au fost inghetate cand erau coapte, deci dupa ce le-ai dezghetat sunt gata si perfecte pentru consumat.
4. Citeste etichetele
Inainte sa alegi o punga de fructe congelate, citeste eticheta si verifica sa nu contina zahar adaugat. Multi producatori le indulcesc folosind zahar rafinat. Asta inseamna ca ele vor contine mai multe calorii decat daca ar fi fost congelate normal.
5. Cum sa le dezgheti
De preferat ar fi sa le lasi sa se dezghete singure sau sa le pui la aburi. Le poti decongela si folosind cuptorul cu microunde. Evita sa le fierbi, deoarece vei pierde si mai multe din vitaminele solubile in apa.
1. Tipuri de fructe
Poti gasi multe feluri de fructe congelate in supermarketuri. De la piersici, afine, capsuni, fructe de padure sau cirese. Uneori poti gasi chiar amestecuri de fructe. Stii deja ca e bine sa mananci zilnic fructe. O portie de fructe poate reprezenta un fruct proaspat, congelat sau din conserva.
2. Procesarea
Cei care congelereaza fructele lucreaza foarte repede, tocmai ca sa pastreze cat mai mult din textura, aroma si beneficiile nutritionale ale fructelor. In general, congelarea necesita mai multi pasi. Prima data, fructele sunt spalate si li se aplica un compus chimic, care va opri enzimele sa continue sa se coaca. Apoi ele sunt congelate extrem de rapid, pentru a nu le strica. Daca nu se folosesc indulcitori, atunci numarul de calorii nu se schimba.
3. Nutrientii
Fructele congelate isi pastraza majoritatea nutrientilor dupa congelare, chiar daca unele pot pierde din vitamina C. In plus, acestea au fost inghetate cand erau coapte, deci dupa ce le-ai dezghetat sunt gata si perfecte pentru consumat.

4. Citeste etichetele
Inainte sa alegi o punga de fructe congelate, citeste eticheta si verifica sa nu contina zahar adaugat. Multi producatori le indulcesc folosind zahar rafinat. Asta inseamna ca ele vor contine mai multe calorii decat daca ar fi fost congelate normal.
5. Cum sa le dezgheti
De preferat ar fi sa le lasi sa se dezghete singure sau sa le pui la aburi. Le poti decongela si folosind cuptorul cu microunde. Evita sa le fierbi, deoarece vei pierde si mai multe din vitaminele solubile in apa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-12 Vizualizari: 2510
Daca ti-a placut articolul Sunt sanatoase fructele congelate?, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun