193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru prajituri pufoase

Sfaturi pentru prajituri pufoase

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru prajituri pufoase
Majoritatea oamenilor iubesc prajiturile, dar nu si prepararea acestora. O prajitura reusita inseamna mai mult decat unt, faina si zahar. Iata cateva sfaturi pentru a face aluaturi pufoase si gustoase.

1. Pregateste totul
Intotdeauna sa preincalzesti cuptorul si sa pui prajitura la mijloc, nu in partea de sus sau in partea de jos. Tine minte ca agentii de crestere pe care ii folosesti pot actiona destul de repede, deci o prajitura ramasa la dospit prea mult timp va avea bule mult prea mari si va creste foarte putin. Temperatura ingredientelor este si ea vitala. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei si untul trebuie sa fie moale.

2. Bate untul
Nu uita niciodata sa bati untul cu zaharul pana cand este pufos si pana incepe sa prinda cateva bule de aer. Aceste bule de aer pe care le adaugi, plus eliberarea de dioxid de carbon de catre agentii de crestere, se vor extinde, iar cand temperatura creste si prajitura ta va creste.

3. Faina
Alege o spatula mare sau o lingura de metal pentru a pune faina, deoarece lingura de lemn iti va distruge bulele pretioase. Nu conteza ce reteta folosesti, intotdeauna amesteca faina cu sarea, agentii de crestere sau cacao intr-un bol separat, apoi adauga-l la aluat.



4. Inainte de tava
Prajiturile uscate contin prea putin lichid, asa ca, ideal ar fi ca aluatul sa cada foarte usor din lingura atunci cand scuturi din ea. De obicei, retetele spun sa adaugi lapte in aluat.

5. Este facuta?
Prajiturile care nu au crescut deloc sunt, de obicei, prea putin coapte. Daca ai nevoie sa muti prajitura pentru a obtine o culoare uniforma, atunci asteapta pana cand a crescut si abia apoi mut-o.. Cand este gata, infinge o scobitoare in partea de mijloc a prajiturii. Daca aceasta va fi uscata dupa ce iese, atunci prajitura ta este gata.  





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-29 Vizualizari: 1061


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru prajituri pufoase, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro