193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru sucurile facute in casa

Sfaturi pentru sucurile facute in casa

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru sucurile facute in casa
Poti face un suc excelent si fara a folosi retete sofisticate. Cel mai important lucru de tinut minte este faptul ca sucurile si smoothie-urile sunt doua lucruri extrem de diferite, asa ca ele nu pot fi mereu facute cu aceleasi ingrediente. Sucurile sunt o chestiune de gusturi pana la urma, dar unele lucruri chiar nu merg impreuna.

1. Textura
Din moment ce textura nu este o problema in sucuri, decat in cazul in care ai facut ceva extrem de gresit, dozarea gustului este cea mai importanta parte a crearii unui suc delicios. Vei gasi intotdeauna balansul perfect doar prin experimentare, dar exista si cateva sfaturi pe care le poti urma.

2. Formula
Majoritatea sucurilor contin urmatoarele lucruri: ceva dulce, ceva acru, ceva de umplutura, ceva scos din pamant si condimente. Cu o formula ca aceasta, variatiile sunt nenumarate. Iata cateva ingrediente folositoare: Dulce: mere, pere, pepene, portocale, kiwi, mango, pere, struguri, ananas, fructe de padure.
Acru: lamai, lime
Verdeturi: spanac, salata, sfecla, rucola, seminte de mustar, broccoli.
Umplutura: pepeni, castraveti, telina, chimen, rosii
Condimente: busuioc, patrunjel, menta, coriandru, ardei iute (folositi cu prudenta).
Pamant: sfecla, morcovi, nap, pastarnac.



3. Combinatii
Combina doar lucrurile pe care le-ai manca impreuna. Majoritatea oamenilor se gandesc la un suc ca la ceva separat de un fel de mancare. Daca unele lucruri fac impreuna o salata excelenta, atunci sunt sanse foarte mari sa mearga si in suc.

4. Decojirea
In majoritatea cazurilor este indicat sa nu te atingi de coaja. Cateva exceptii pe care ar trebui intotdeauna sa le cojesti sunt: kiwi si citricele.

5. Culoarea
Felul in care arata mancarea va afecta felul in care ii vei percepe gustul. Ai grija sa faci ceva aspectuos pe care il vei putea savura fara nicio problema.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-03-21 Vizualizari: 1035


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru sucurile facute in casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Fiti atenti ca mancarea sa nu fie lasata niciodata mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro