Tips & tricks
Sfaturi pentru supa de pui

Supele sunt usor de facut, iar cu clasica supa de pui e destul de greu sa dai gres. Totusi, pana si ea are cateva reguli pe care, daca le vei respecta, vei obtine un pranz delicios si sanatos. Iata cateva sfaturi pentru supa de pui:
1. Sarea
O supa buna are mereu nevoie de sare. Daca esti intr-o situatie in care trebuie sa o eviti, afla ca ii vei simti lipsa din supa. Incearca sa folosesti inlocuitori cu un continut mic de sodiu, cubuletele cu gust de legume, create special pentru supe si mancaruri.
2. Gusta
Mereu trebuie sa gusti mancarea in timp ce o gatesti. Niciodata sa nu uiti de acest pas, mai ales atunci cand ai si musafiri. Pentru a-ti testa supa, foloseste o lingura de otel, nu lemn sau argint, deoarece acestea pot interfera cu gustul.
3. Racirea
Inainte sa bagi supa la frigider sau chiar congelator, e foarte important sa o lasi sa se raceasca, la temperatura camerei. Daca te grabesti, poti puna oala in chiuveta plina cu apa rece, eventual si cu gheata. Las-o fara capac, in timp ce o racesti.
4. Dimensiunea legumelor
Atunci cand tai legumele, gandeste-te la dimensiunea lingurilor tale. Imagineaza-ti ca mananci supa: cat de mari ai vrea sa fie bucatile? In functie de asta, decide cat de mici sau mari trebuie sa le tai. Chiar si legumele cu frunze, precum spanacul, trebuie sa fie taiate maruntel, pentru a putea fi consumate cu usurinta.
5. Pune legumele pe rand
Adauga intai legumele care se gatesc mai greu, cum ar fi morcovii. Cele care sunt gata mai repede, precum mazarea sau porumbul trebuie puse mai spre final, cand supa mai are cateva minute si e gata.
1. Sarea
O supa buna are mereu nevoie de sare. Daca esti intr-o situatie in care trebuie sa o eviti, afla ca ii vei simti lipsa din supa. Incearca sa folosesti inlocuitori cu un continut mic de sodiu, cubuletele cu gust de legume, create special pentru supe si mancaruri.
2. Gusta
Mereu trebuie sa gusti mancarea in timp ce o gatesti. Niciodata sa nu uiti de acest pas, mai ales atunci cand ai si musafiri. Pentru a-ti testa supa, foloseste o lingura de otel, nu lemn sau argint, deoarece acestea pot interfera cu gustul.
3. Racirea
Inainte sa bagi supa la frigider sau chiar congelator, e foarte important sa o lasi sa se raceasca, la temperatura camerei. Daca te grabesti, poti puna oala in chiuveta plina cu apa rece, eventual si cu gheata. Las-o fara capac, in timp ce o racesti.

4. Dimensiunea legumelor
Atunci cand tai legumele, gandeste-te la dimensiunea lingurilor tale. Imagineaza-ti ca mananci supa: cat de mari ai vrea sa fie bucatile? In functie de asta, decide cat de mici sau mari trebuie sa le tai. Chiar si legumele cu frunze, precum spanacul, trebuie sa fie taiate maruntel, pentru a putea fi consumate cu usurinta.
5. Pune legumele pe rand
Adauga intai legumele care se gatesc mai greu, cum ar fi morcovii. Cele care sunt gata mai repede, precum mazarea sau porumbul trebuie puse mai spre final, cand supa mai are cateva minute si e gata.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-03-25 Vizualizari: 1054
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru supa de pui , aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun