Tips & tricks
Sfaturi pentru baia de ulei

Toata lumea se fereste de baia de ulei, pentru ca are impresia ca absolut toata mancarea va fi imbibata in ulei. Totusi, nu este chiar asa... Daca este facuta cum trebuie, baia de ulei va crea un exterior crocant si interiorul va fi lipsit de ulei. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa folosesti mai eficient aceasta metoda:
1. Uleiul
Nu toate uleiurile sunt create egal. Primul pas spre a gati mai bine este acela de a alege uleiul ideal. Este esential sa iei in considerare gustul uleiului si punctul acestuia de fierbere. Gustul uleiului este determinat de origine. De exemplu, uleiul de rapita are un gust neutru, iar cel de masline are un gust puternic cu note florale.
2. Uleiul si apa
Apa este inamicul numarul unu al uleiului. Cele doua lichide nu se pot amesteca, iar apa pusa in ulei incins ca crea mici explozii. Tine zona de lucru curata, dar mai ales complet uscata. Niciodata sa nu ai vreo sursa de apa aproape de baia de ulei. Toate mancarurile ar trebui sa fie complet uscate atunci cand vor fi scufundate in ulei.
3. Sarea
Sarea vine intotdeauna dupa prajeala. Deoarece este un ingredient principal in orice reteta ce include o baie de ulei, vei avea mare nevoie de ea. Nu uita sa aplici sarea imediat dupa ce ai scos mancarea din ulei, deoarece asa va avea o sansa mai mare sa se lipeasca si sa nu se imprastie.
4. Prajeste!
Abordarea lenta nu este niciodata benefica intr-o baie de ulei. Aceasta tehnica este facuta pentru a fi rapida. Mancarea este aruncata in uleiul incins, prajita pana ajunge la o culoare aurie si apoi scoasa foarte repede inainte sa aiba sansa sa absoarba ulei in exces. Indata ce mancarea este prajita, aceasta va incepe sa absoarba din ce in ce mai mult ulei, asa ca secretul pentru a nu avea o mancare uleioasa este sa o scoti din baie la momentul potrivit.
5. Refolosirea
Desi poti refolosi uleiul, acesta nu va dura la infinit. Totusi, inainte sa-l arunci, ai grija ca acesta sa fie la o temperatura rezonabila, pentru a evita dezastre cu conductele.
1. Uleiul
Nu toate uleiurile sunt create egal. Primul pas spre a gati mai bine este acela de a alege uleiul ideal. Este esential sa iei in considerare gustul uleiului si punctul acestuia de fierbere. Gustul uleiului este determinat de origine. De exemplu, uleiul de rapita are un gust neutru, iar cel de masline are un gust puternic cu note florale.
2. Uleiul si apa
Apa este inamicul numarul unu al uleiului. Cele doua lichide nu se pot amesteca, iar apa pusa in ulei incins ca crea mici explozii. Tine zona de lucru curata, dar mai ales complet uscata. Niciodata sa nu ai vreo sursa de apa aproape de baia de ulei. Toate mancarurile ar trebui sa fie complet uscate atunci cand vor fi scufundate in ulei.
3. Sarea
Sarea vine intotdeauna dupa prajeala. Deoarece este un ingredient principal in orice reteta ce include o baie de ulei, vei avea mare nevoie de ea. Nu uita sa aplici sarea imediat dupa ce ai scos mancarea din ulei, deoarece asa va avea o sansa mai mare sa se lipeasca si sa nu se imprastie.

4. Prajeste!
Abordarea lenta nu este niciodata benefica intr-o baie de ulei. Aceasta tehnica este facuta pentru a fi rapida. Mancarea este aruncata in uleiul incins, prajita pana ajunge la o culoare aurie si apoi scoasa foarte repede inainte sa aiba sansa sa absoarba ulei in exces. Indata ce mancarea este prajita, aceasta va incepe sa absoarba din ce in ce mai mult ulei, asa ca secretul pentru a nu avea o mancare uleioasa este sa o scoti din baie la momentul potrivit.
5. Refolosirea
Desi poti refolosi uleiul, acesta nu va dura la infinit. Totusi, inainte sa-l arunci, ai grija ca acesta sa fie la o temperatura rezonabila, pentru a evita dezastre cu conductele.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-04-04 Vizualizari: 1281
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru baia de ulei, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita