Alimentatie sanatoasa
Beneficiile catinei

Catina devine din ce in ce mai populara pentru proprietatile ei benefice pentru organism. Ea provine dintr-un arbust spinos, care creste langa rauri, in Europa dar si in Asia. Frunzele, florile, uleiurile, fructele si semintele ei sunt folosite ca remedii.
1. Despre planta
Exista sapte varietati de catina, iar majoritatea plantatiilor sunt localizate in China. Ea este folosita pentru conservarea apei si a solului, pe langa proprietatile benefice pentru sanatate.
2. Presiunea sanguina
In medicina naturista exista o multime de moduri de a folosi catina. Fructele si frunzele ei sunt folosite de obicei pentru artrita sau iritatii. Ceaiul facut din frunze de catina contine vitamine, minerale, antoxidanti, aminoacizi si acizi grasi. Acesta este folosit pentru scaderea presiunii sanguine si reducerea colesterolului.
3. Beneficii cardiovasculare
Aceasta planta este un supliment de vitaminele C, A, E, beta-caroten, minerale, aminoacizi si acizi grasi. Un studiu recent arata ca uleiul de catina ar putea fi benefic pentru scaderea in greutate. De asemenea, uleiul de catina imbuntateste functionarea inimii pentru pacientii cu probleme cardiace.
4. Pielea si vederea
Fructele catinei sunt folosite pentru prevenirea infectiilor, imbunatatirea vederii si reducerea procesului de imbatranire. Ceaiul este aplicat asupra arsurilor provocate de radiatiile solare pentru a reduce iritatia si umflaturile.
5. Intrebuintari aditionale
Uleiul si semintele sunt folosite pentru pacientii cu astm si cu probleme provocate de colesterol. Acestea actioneaza ca un antioxidant si expectorant. De asemenea, catina este folosita pentru reducerea efectelor secundare provocate de cancer, dar si de tratamentele impotriva acestuia.
1. Despre planta
Exista sapte varietati de catina, iar majoritatea plantatiilor sunt localizate in China. Ea este folosita pentru conservarea apei si a solului, pe langa proprietatile benefice pentru sanatate.
2. Presiunea sanguina
In medicina naturista exista o multime de moduri de a folosi catina. Fructele si frunzele ei sunt folosite de obicei pentru artrita sau iritatii. Ceaiul facut din frunze de catina contine vitamine, minerale, antoxidanti, aminoacizi si acizi grasi. Acesta este folosit pentru scaderea presiunii sanguine si reducerea colesterolului.

3. Beneficii cardiovasculare
Aceasta planta este un supliment de vitaminele C, A, E, beta-caroten, minerale, aminoacizi si acizi grasi. Un studiu recent arata ca uleiul de catina ar putea fi benefic pentru scaderea in greutate. De asemenea, uleiul de catina imbuntateste functionarea inimii pentru pacientii cu probleme cardiace.
4. Pielea si vederea
Fructele catinei sunt folosite pentru prevenirea infectiilor, imbunatatirea vederii si reducerea procesului de imbatranire. Ceaiul este aplicat asupra arsurilor provocate de radiatiile solare pentru a reduce iritatia si umflaturile.
5. Intrebuintari aditionale
Uleiul si semintele sunt folosite pentru pacientii cu astm si cu probleme provocate de colesterol. Acestea actioneaza ca un antioxidant si expectorant. De asemenea, catina este folosita pentru reducerea efectelor secundare provocate de cancer, dar si de tratamentele impotriva acestuia.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-04-27 Vizualizari: 1747
Daca ti-a placut articolul Beneficiile catinei, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun