Tips & tricks
6 sfaturi pentru supe cremoase

Supele crema sunt delicioase si hranitoare, insa, uneori, pot fi o adevarata provocare pentru cine le prepara. Ele nu sunt greu de facut, insa au cateva secrete, pe care e important sa le cunosti si sa le aplici. Iata care sunt acestea:
1. Faina sau amidon
Faina nu trebuie adaugata direct in supa fierbinte, ci, mai intai amestec-o separat, cu putina apa, ca sa eviti cocoloasele. Odata ce adaugi amestecul in supa, moleculele lichide vor face granulele de amidon sa se umfle si sa absoarba apa. Supa va incepe sa se ingroase si vei obtine acea consistenta cremoasa, mult dorita.
2. Fa un sos din faina si unt
Acest sos este potrivit pentru sosurile mai delicate si te ajuta sa eviti cocoloasele din amestecul de apa si faina, prezentat mai sus. Amesteca parti egale de unt si faina, apoi pune la foc mediu, inainte sa adaugi supa. In timp ce faina absoarbe lichidul, amestecul se ingroasa. Ai grija sa nu tii acest sos prea mult pe foc, deoarece faina isi pierde puterea de ingrosare.
3. Adauga putina paine
Rupe o paine in bucati mai mici si inmoaie-le intr-un castron cu putina supa strecurata. Apoi, foloseste blenderul si transforma totul intr-un piure, pe care il vei introduce la loc, in supa. Daca vrei sa adaugi mai multa aroma, foloseste o paine cu ierburi.
4. Ovaz
Fulgii de ovaz pot fi si ei folositi ca un agent de ingrosare pentru supele cremoase. Ei functioneaza la fel ca painea: amidonul din fulgi absoarbe lichidele si schimba consistenta superi. Adauga o cantitate mica de fulgi de ovaz in supa, amesteca, apoi lasa la fiert pentru cateva minute. Ovazul se va dizolva si vei obtine o supa mult mai cremoasa.
5. Iaurt
Daca nu te deranjeaza gustul acrisor, de iaurt, atunci il poti folosi pentru a-ti face supa mai cremoasa. Atunci cand este amestecat in supe, el ofera consistenta dorita si este o optiune mai light decat cele enumerate mai sus.
6. Laptele de cocos
Laptele de cocos este deseori folosit pentru a adauga textura in mancaruri, de aceea functioneaza foarte bine si pentru supe. Va oferi un subton dulce si aromat si un gust foarte subtil de cocos. Nu te ingrijora, nu-l vei resimti aproape deloc. In plus, este o optiune excelenta pentru cei intoleranti la lactoza.
1. Faina sau amidon
Faina nu trebuie adaugata direct in supa fierbinte, ci, mai intai amestec-o separat, cu putina apa, ca sa eviti cocoloasele. Odata ce adaugi amestecul in supa, moleculele lichide vor face granulele de amidon sa se umfle si sa absoarba apa. Supa va incepe sa se ingroase si vei obtine acea consistenta cremoasa, mult dorita.
2. Fa un sos din faina si unt
Acest sos este potrivit pentru sosurile mai delicate si te ajuta sa eviti cocoloasele din amestecul de apa si faina, prezentat mai sus. Amesteca parti egale de unt si faina, apoi pune la foc mediu, inainte sa adaugi supa. In timp ce faina absoarbe lichidul, amestecul se ingroasa. Ai grija sa nu tii acest sos prea mult pe foc, deoarece faina isi pierde puterea de ingrosare.
3. Adauga putina paine
Rupe o paine in bucati mai mici si inmoaie-le intr-un castron cu putina supa strecurata. Apoi, foloseste blenderul si transforma totul intr-un piure, pe care il vei introduce la loc, in supa. Daca vrei sa adaugi mai multa aroma, foloseste o paine cu ierburi.

4. Ovaz
Fulgii de ovaz pot fi si ei folositi ca un agent de ingrosare pentru supele cremoase. Ei functioneaza la fel ca painea: amidonul din fulgi absoarbe lichidele si schimba consistenta superi. Adauga o cantitate mica de fulgi de ovaz in supa, amesteca, apoi lasa la fiert pentru cateva minute. Ovazul se va dizolva si vei obtine o supa mult mai cremoasa.
5. Iaurt
Daca nu te deranjeaza gustul acrisor, de iaurt, atunci il poti folosi pentru a-ti face supa mai cremoasa. Atunci cand este amestecat in supe, el ofera consistenta dorita si este o optiune mai light decat cele enumerate mai sus.
6. Laptele de cocos
Laptele de cocos este deseori folosit pentru a adauga textura in mancaruri, de aceea functioneaza foarte bine si pentru supe. Va oferi un subton dulce si aromat si un gust foarte subtil de cocos. Nu te ingrijora, nu-l vei resimti aproape deloc. In plus, este o optiune excelenta pentru cei intoleranti la lactoza.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-05-11 Vizualizari: 1212
Daca ti-a placut articolul 6 sfaturi pentru supe cremoase, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun