Tips & tricks
Cum sa folosesti bananele coapte

Bananele sunt delicioase si versatile, mai ales atunci cand sunt bine coapte. Daca ti-au ramas cateva banane si nu stii ce sa faci cu ele, iata cateva idei care sa te ajute sa le integrezi in niste mancaruri minunate.
1. Banane coapte
Bananele coapte se fac foarte usor, la cuptor, iar rezultatul este foarte bun. Daca vei adauga si cateva bucatele de ciocolata, acestea se vor topi si vor da o aroma si o textura perfecta preparatului. Ca sa completezi aceste deliciu, serveste alaturi de putina inghetata.
2. Inghetata de banane
Nu ai nevoie de vreun aparat spectaculos sau de cine stie ce ingrediente sofisticate pentru a face inghetata de banane. Nu trebuie decat sa tai bananele rondele, sa le tii la congelator pe o tava intinsa, apoi, dupa ce au inghetat, sa le amesteci in blender cu putin lapte. Mai tine putin la congelator, iar inghetata ta este gata. O poti servi cu sosuri sau toppinguri, daca doresti.
3. Smoothie
Smoothie-urile pot fi foarte sanatoase si sunt eficiente in mentinerea starii de satietate. Bananele sunt si ele foarte bune pentru organism, deci, ar fi benefic sa adaugi una intr-un smoothie. Ele se potrivesc cu alunele, mango, citricele si fructele de padure.
4. In clatite
Clatitele sunt deja delicioase si ideale atat la micul dejun, cat si ca un desert. Pentru a adauga un element surpriza, paseaza o banana in aluatul de clatite, apoi pune-le la prajit. Rezultatul va fi unul aromat si foarte bun.
5. In ovaz
Cerealele de dimineata vor beneficia de pe urma catorva felii de banana, asa ca, daca ai una coapta, nu te sfii sa o adaugi. Foloseste fulgi de ovaz simpli, caci sunt mai sanatosi decat cerealele obisnuite, pline de zahar. In plus, banana este dulce si nu vei mai simti nevoia de zahar sau miere. Presara si cateva nuci taiate marunt si putina scortisoara.
1. Banane coapte
Bananele coapte se fac foarte usor, la cuptor, iar rezultatul este foarte bun. Daca vei adauga si cateva bucatele de ciocolata, acestea se vor topi si vor da o aroma si o textura perfecta preparatului. Ca sa completezi aceste deliciu, serveste alaturi de putina inghetata.
2. Inghetata de banane
Nu ai nevoie de vreun aparat spectaculos sau de cine stie ce ingrediente sofisticate pentru a face inghetata de banane. Nu trebuie decat sa tai bananele rondele, sa le tii la congelator pe o tava intinsa, apoi, dupa ce au inghetat, sa le amesteci in blender cu putin lapte. Mai tine putin la congelator, iar inghetata ta este gata. O poti servi cu sosuri sau toppinguri, daca doresti.
3. Smoothie
Smoothie-urile pot fi foarte sanatoase si sunt eficiente in mentinerea starii de satietate. Bananele sunt si ele foarte bune pentru organism, deci, ar fi benefic sa adaugi una intr-un smoothie. Ele se potrivesc cu alunele, mango, citricele si fructele de padure.

4. In clatite
Clatitele sunt deja delicioase si ideale atat la micul dejun, cat si ca un desert. Pentru a adauga un element surpriza, paseaza o banana in aluatul de clatite, apoi pune-le la prajit. Rezultatul va fi unul aromat si foarte bun.
5. In ovaz
Cerealele de dimineata vor beneficia de pe urma catorva felii de banana, asa ca, daca ai una coapta, nu te sfii sa o adaugi. Foloseste fulgi de ovaz simpli, caci sunt mai sanatosi decat cerealele obisnuite, pline de zahar. In plus, banana este dulce si nu vei mai simti nevoia de zahar sau miere. Presara si cateva nuci taiate marunt si putina scortisoara.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-05-18 Vizualizari: 1584
Daca ti-a placut articolul Cum sa folosesti bananele coapte, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita