Tips & tricks
Alimente pe care le tii in frigider desi nu ar trebui

Viata moderna si tehnologia ne ajuta sa conservam mai bine alimentele. Totusi, exista cateva alimente care nu trebuie puse niciodata la rece, pentru ca li se va schimba gustul. In cel mai rau caz, frigiderul va altera calitatea alimentelor pe care vrei sa le pastrezi. Iata cateva alimente care nu ar trebui sa fie niciodata puse in el.
1. Rosiile
Cu siguranta nu-si au locul la rece pentru ca isi vor pierde gustul. Temperaturile scazute vor opri coacerea rosiilor si in felul acesta gustul lor va avea de suferit. Pe langa acestea, chiar si textura lor va capata un aspect diferit. Cel mai bun loc in care sa-ti pastrezi rosiile este pe masa din bucatarie, intr-un bol de sticla.
2. Cartofii
Exista o confuzie atunci cand vine vorba de cartofi, deoarece ei trebui sa fie tinuti intr-un loc racoros, dar nu rece. Cand sunt tinuti la frigider, amidonul din cartofi este transformat in zahar mult mai repede decat de obicei. Incearca sa pui cartofii intr-o punga de hartie intr-un loc racoros si ferit de razele solare. Tine cont, totusi, ca am spus o punga de hartie, deoarece aceasta va mari cantitatea de aer pe care o pot primi, ceea ce va incetini procesul de deteriorare.
3. Usturoi
Usturoiul are exact aceeasi problema ca si cartoful. Ar trebui sa il depozitezi intr-un loc racoros si ferit de lumina.
4. Ceapa
Zeama din ceapa o va face moale si va mucegai daca o vei tine la rece. In schimb, aceasta ar trebui depozitata intr-un loc uscat, racoros si ferit de soare. In acest caz, trebui sa stii ca nu e bine sa pastrezi ceapa in acelasi loc in care ai cartofii, deoarece, tinute impreuna, se vor deteriora mai rapid.
5. Painea
Una din cele mai mari greseli in incercarea de a-ti tine mancarea proaspata este sa pui painea in frigider. Acest obicei iti va usca painea foarte repede, asa ca mai bine o pui pe tejghea. In general, painea pe care ai de gand sa o mananci in urmatoarele 4 zile ar trebui sa fie deja taiata si gata sa fie mancata, iar restul pusa in congelator.
1. Rosiile
Cu siguranta nu-si au locul la rece pentru ca isi vor pierde gustul. Temperaturile scazute vor opri coacerea rosiilor si in felul acesta gustul lor va avea de suferit. Pe langa acestea, chiar si textura lor va capata un aspect diferit. Cel mai bun loc in care sa-ti pastrezi rosiile este pe masa din bucatarie, intr-un bol de sticla.
2. Cartofii
Exista o confuzie atunci cand vine vorba de cartofi, deoarece ei trebui sa fie tinuti intr-un loc racoros, dar nu rece. Cand sunt tinuti la frigider, amidonul din cartofi este transformat in zahar mult mai repede decat de obicei. Incearca sa pui cartofii intr-o punga de hartie intr-un loc racoros si ferit de razele solare. Tine cont, totusi, ca am spus o punga de hartie, deoarece aceasta va mari cantitatea de aer pe care o pot primi, ceea ce va incetini procesul de deteriorare.
3. Usturoi
Usturoiul are exact aceeasi problema ca si cartoful. Ar trebui sa il depozitezi intr-un loc racoros si ferit de lumina.

4. Ceapa
Zeama din ceapa o va face moale si va mucegai daca o vei tine la rece. In schimb, aceasta ar trebui depozitata intr-un loc uscat, racoros si ferit de soare. In acest caz, trebui sa stii ca nu e bine sa pastrezi ceapa in acelasi loc in care ai cartofii, deoarece, tinute impreuna, se vor deteriora mai rapid.
5. Painea
Una din cele mai mari greseli in incercarea de a-ti tine mancarea proaspata este sa pui painea in frigider. Acest obicei iti va usca painea foarte repede, asa ca mai bine o pui pe tejghea. In general, painea pe care ai de gand sa o mananci in urmatoarele 4 zile ar trebui sa fie deja taiata si gata sa fie mancata, iar restul pusa in congelator.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-05-20 Vizualizari: 1029
Daca ti-a placut articolul Alimente pe care le tii in frigider desi nu ar trebui, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita