Lifestyle
Despre rucola

Rucola este o planta ce seamana cu salata si este cultivata in multe parti ale globului, desi isi are originele in zona Mediteraneana. A fost foarte populara pe vremea romanilor si era considerata un afrodisiac, dar apoi a ramas uitata pentru multa vreme. Acum incepe sa creasca in popularitate si este folosita foarte des in amestec cu salata.
1. Este rucola rea?
O parte rea a rucolei este faptul ca acumuleaza mult nitra. Nivelurile de nitrati variaza de la 20 mg/kg in varza de Bruxelles pana la 4,667 mg/kg in rucola. Alte verdeturi au mult mai putin de atat, de exemplu spanacul are 1,066 mg/kg.
2. Ce sunt nitratii?
Se spune ca reactiile produse de nitrat in corpul omenesc pot produce cancerul la adulti. Cand consumam aceasta substanta, ea este absorbita foarte repede de catre corp, iar cand intra in mediul din stomac, se transforma in acid azotos si reactioneaza cu alti compusi, precum aminele din peste, carne sau branza si formeaza nitrozamine. Acesti compusi sunt cunoscutii cancerigeni. O salata cu parmezan si rucola este o sursa daunatoare de astfel de cancerigeni.
3. De ce este rucola buna?
Desigur, lucrurile nu puteau fi in totalitate rele cu privire la o rucola. Studiile recente arata ca azotul are si o activitate antimicrobiala si participa la lupta impotriva infectiilor. Desi majoritatea legumelor verzi au un nivel mai mare de nitrat, ele sunt recomandate pentru o dieta sanatoasa.
Totusi, beneficiile nu se opresc aici. Legumele au si alte substante foarte bune pentru corp precum vitamina A, C, calciu, fier, foliti, potasiu, magneziu, fibre si proteine. In plus, nu contin grasimi saturate si au putin sodiu, ceea ce inseamna ca sunt foarte bune pentru sanatatea ta.
4. Deci ce facem?
Exista o doza acceptabila de nitrati care se situeaza la 3.7 mg/kg din greutatea individului pe zi, ceea ce inseamna 222 mg de nitrat pe zi pentru un adult de 60 de kilograme. Asta inseamna ca, daca vei ramane sunt aceasta limita pe parcursul vietii tale vei fi cu totul in regula. Poti manca foarte usor pana la 50 de grame de rucola pe zi, atata timp cat nu consumi alte mancaruri sau apa cu multi nitrati.
1. Este rucola rea?
O parte rea a rucolei este faptul ca acumuleaza mult nitra. Nivelurile de nitrati variaza de la 20 mg/kg in varza de Bruxelles pana la 4,667 mg/kg in rucola. Alte verdeturi au mult mai putin de atat, de exemplu spanacul are 1,066 mg/kg.
2. Ce sunt nitratii?
Se spune ca reactiile produse de nitrat in corpul omenesc pot produce cancerul la adulti. Cand consumam aceasta substanta, ea este absorbita foarte repede de catre corp, iar cand intra in mediul din stomac, se transforma in acid azotos si reactioneaza cu alti compusi, precum aminele din peste, carne sau branza si formeaza nitrozamine. Acesti compusi sunt cunoscutii cancerigeni. O salata cu parmezan si rucola este o sursa daunatoare de astfel de cancerigeni.

3. De ce este rucola buna?
Desigur, lucrurile nu puteau fi in totalitate rele cu privire la o rucola. Studiile recente arata ca azotul are si o activitate antimicrobiala si participa la lupta impotriva infectiilor. Desi majoritatea legumelor verzi au un nivel mai mare de nitrat, ele sunt recomandate pentru o dieta sanatoasa.
Totusi, beneficiile nu se opresc aici. Legumele au si alte substante foarte bune pentru corp precum vitamina A, C, calciu, fier, foliti, potasiu, magneziu, fibre si proteine. In plus, nu contin grasimi saturate si au putin sodiu, ceea ce inseamna ca sunt foarte bune pentru sanatatea ta.
4. Deci ce facem?
Exista o doza acceptabila de nitrati care se situeaza la 3.7 mg/kg din greutatea individului pe zi, ceea ce inseamna 222 mg de nitrat pe zi pentru un adult de 60 de kilograme. Asta inseamna ca, daca vei ramane sunt aceasta limita pe parcursul vietii tale vei fi cu totul in regula. Poti manca foarte usor pana la 50 de grame de rucola pe zi, atata timp cat nu consumi alte mancaruri sau apa cu multi nitrati.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-05-27 Vizualizari: 1712
Daca ti-a placut articolul Despre rucola, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun