Tips & tricks
Sfaturi pentru cartofi la cuptor

Fie ca facem cartofi copti in coaja sau feliati, ei sunt deliciosi si simplu de preparat. In plus, alaturi de o salata, pot constitui o masa foarte satioasa si sanatoasa. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii cartofii copti perfecti.
1. Spala-i foarte bine
Nu trebuie sa decojesti cartofii pe care-i faci la cuptor, decat daca vrei neaparat. In schimb, este foarte important sa-i speli cat mai bine. Ei sunt plini de noroi si praf, atunci cand ii aducem din piata sau supermarket. Foloseste un burete abraziv special pentru acestia, pe care sa nu-l mai folosesti dupa la spalat vase.
2. Inteapa-i cu furculita
Daca vrei sa-i coci in coaja, fara sa-i mai feliezi, atunci nu uita sa folosesti o furculita si sa-i intepi de cateva ori. Este un pas foarte important, ca sa eviti orice accident s-ar putea petrece in cuptor. In plus, aceste gaurele permit caldurii dinauntrul cartofului sa iasa in siguranta, fara sa faca o mica explozie.
3. Condimente
Este foarte important sa condimentezi cartofii. Daca ii feliezi inainte de a-i baga la cuptor, atunci prepara un amestec din ulei si condimentele tale preferate. Cel mai popular este rozmarinul, insa, daca nu-ti place, poti folosi orice ierburi doresti. Foloseste ulei de masline si putina sare, neaparat.
4. Adauga putina apa
Daca prepari cartofi feliati la cuptor si la un moment dat par sa se lipeasca de fundul tavii, atunci adauga o cana-doua de apa. Iti vei da seama cand ceva nu e in regula, dupa sunetul pe care il scot. Apa ii va ajuta sa nu se mai lipeasca si nu va trebui sa faci abuz de ulei, pentru acest scop.
5. Folia de aluminiu
Multa lume pregateste cartofii in folie de aluminiu, insa acest lucru nu e neaparat necesar, decat daca-i faci in aer liber, direct pe gratar. Daca-i faci in casa, nu trebuie decat sa-i pui pe o tava, direct la cuptor.
1. Spala-i foarte bine
Nu trebuie sa decojesti cartofii pe care-i faci la cuptor, decat daca vrei neaparat. In schimb, este foarte important sa-i speli cat mai bine. Ei sunt plini de noroi si praf, atunci cand ii aducem din piata sau supermarket. Foloseste un burete abraziv special pentru acestia, pe care sa nu-l mai folosesti dupa la spalat vase.
2. Inteapa-i cu furculita
Daca vrei sa-i coci in coaja, fara sa-i mai feliezi, atunci nu uita sa folosesti o furculita si sa-i intepi de cateva ori. Este un pas foarte important, ca sa eviti orice accident s-ar putea petrece in cuptor. In plus, aceste gaurele permit caldurii dinauntrul cartofului sa iasa in siguranta, fara sa faca o mica explozie.

3. Condimente
Este foarte important sa condimentezi cartofii. Daca ii feliezi inainte de a-i baga la cuptor, atunci prepara un amestec din ulei si condimentele tale preferate. Cel mai popular este rozmarinul, insa, daca nu-ti place, poti folosi orice ierburi doresti. Foloseste ulei de masline si putina sare, neaparat.
4. Adauga putina apa
Daca prepari cartofi feliati la cuptor si la un moment dat par sa se lipeasca de fundul tavii, atunci adauga o cana-doua de apa. Iti vei da seama cand ceva nu e in regula, dupa sunetul pe care il scot. Apa ii va ajuta sa nu se mai lipeasca si nu va trebui sa faci abuz de ulei, pentru acest scop.
5. Folia de aluminiu
Multa lume pregateste cartofii in folie de aluminiu, insa acest lucru nu e neaparat necesar, decat daca-i faci in aer liber, direct pe gratar. Daca-i faci in casa, nu trebuie decat sa-i pui pe o tava, direct la cuptor.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-13 Vizualizari: 1995
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru cartofi la cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita