Lifestyle
5 lucruri inedite despre pepenele rosu

Pepenii au aparut deja prin piete si supermarketuri, asa ca a venit vremea sa-i reintroducem in dietele noastre. Totusi, in ciuda faptului ca sunt destul de populari, exista cateva lucruri interesante despre ei pe care, poate, nu le stiai. Iata care sunt acestea.
1. Contin mai mult licopen decat rosiile
Licopenul este un carotenoid antioxidant care le da fructelor sau legumelor culoarea rosie sau roz. Este asociat cu rosiile, insa pepenele contine mult mai mult. Daca ar fi sa comparam cu o rosie mare, o cana de pepene feliat contine de 1.5 ori mai mult licopen.
2. Poate ajuta cu durerile musculare
Daca ai un blender sau un aparat de stors fructe, atunci incearca un suc de pepene cand te intorci de la sala sau alergat. El contine un amino acid care te protejeaza impotriva durerilor musculare. Totusi, nu face abuz, deoarece acest suc contine o cantitate destul de mare de fructoza.
3. Pepenele este si fruct si leguma
Stiai ca pepenele este inrudit cu castravetii si dovlecii? Asta se datoreaza faptului ca el este jumatate leguma, jumatate fruct. Este dulce si produce seminte. Un alt indiciu este faptul ca pana si coaja lui este comestibila!
4. Coaja si samburii sunt comestibili
Majoritatea oamenilor arunca coaja de pepene, insa incearca sa o pui intr-un blender, alaturi de lime, pentru o gustare sanatoasa si racoritoare. Coaja contine clorofila, foarte buna pentru sanatate si mai ales pentru sange. De asemenea, este mai bogata in amino acizi decat pulpa. Samburii de pepene sunt, si ei, comestibili. Ei contin fier, zinc, proteine si fibre.
5. Este 91% apa
Poate nu e surprinzator, dar este interesant. Daca vei manca pepene intr-o zi torida te vei mentine hidratat. Asta nu inseamna, totusi, ca trebuie sa renunti la apa si sa faci abuz de pepene.
1. Contin mai mult licopen decat rosiile
Licopenul este un carotenoid antioxidant care le da fructelor sau legumelor culoarea rosie sau roz. Este asociat cu rosiile, insa pepenele contine mult mai mult. Daca ar fi sa comparam cu o rosie mare, o cana de pepene feliat contine de 1.5 ori mai mult licopen.
2. Poate ajuta cu durerile musculare
Daca ai un blender sau un aparat de stors fructe, atunci incearca un suc de pepene cand te intorci de la sala sau alergat. El contine un amino acid care te protejeaza impotriva durerilor musculare. Totusi, nu face abuz, deoarece acest suc contine o cantitate destul de mare de fructoza.

3. Pepenele este si fruct si leguma
Stiai ca pepenele este inrudit cu castravetii si dovlecii? Asta se datoreaza faptului ca el este jumatate leguma, jumatate fruct. Este dulce si produce seminte. Un alt indiciu este faptul ca pana si coaja lui este comestibila!
4. Coaja si samburii sunt comestibili
Majoritatea oamenilor arunca coaja de pepene, insa incearca sa o pui intr-un blender, alaturi de lime, pentru o gustare sanatoasa si racoritoare. Coaja contine clorofila, foarte buna pentru sanatate si mai ales pentru sange. De asemenea, este mai bogata in amino acizi decat pulpa. Samburii de pepene sunt, si ei, comestibili. Ei contin fier, zinc, proteine si fibre.
5. Este 91% apa
Poate nu e surprinzator, dar este interesant. Daca vei manca pepene intr-o zi torida te vei mentine hidratat. Asta nu inseamna, totusi, ca trebuie sa renunti la apa si sa faci abuz de pepene.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-13 Vizualizari: 1610
Daca ti-a placut articolul 5 lucruri inedite despre pepenele rosu, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun