Tips & tricks
5 reguli esentiale pentru piureul de cartofi

Desi piureul de cartofi pare un preparat destul de usor, are si el cateva reguli care trebuie respectate. Presupunand ca stii deja cum trebuie sa il faci, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-l imbunatatesti.
1. Foloseste cartofi de calitate
Pentru un piure bun trebuie sa folosesti cartofi cat mai buni. Nu pregati un piure din niste cartofi uitati pe undeva. Experimenteaza cu mai multe varietati si vezi care-ti plac cel mai mult. Cel mai bine ar fi sa folosesti un soi bogat in amidon, care sa absoarba bine laptele si untul.
2. Pune sare
E foarte important sa pui sare in apa in care fierbi cartofii. La fel ca pastele, si cartofii absorb din aceasta apa. Chiar daca incerci sa limitezi aportul de sare, nu sari peste acest pas. S-ar putea chiar sa nu mai vrei sa adaugi sare cand il servesti, ceea ce ar fi bine.
3. Incepe cu apa rece
Este o mare greseala sa incepi pregatirea cartofilor cu apa calda. Desi pentru multe legume se foloseste acest procedeu, nu este potrivit si aici. Acest obicei poate duce la cartofi fierti inegal. Exteriorul va fi prea fiert, in timp ce interiorul va ramane tare si nefacut. Pentru a-i fierbe perfect, pune-i intr-o oala mare cu destula apa rece, incat sa-i depaseasca cu cativa centimetri.
4. Lactate
Fie ca adaugi lapte, smantana, unt sau toate acesta, e important sa nu le pui reci. Acestea nu se vor absorbi la fel de bine. Scoate aceste alimente din frigider cu destul timp inainte, incat sa ajunga la temperatura camerei cand le vei folosi. In plus, iti va fi mult mai usor sa lucrezi cu unt moale, decat cu unul abia scos de la frigider.
5. Nu-i pasa prea mult
E foarte usor sa exagerezi cu prepararea cartofilor si sa obtii un piure cu un gust ciudat sau cu o textura neplacuta. Nu folosi mixerul, pentru ca poate duce tocmai la acest rezultat. In schimb, foloseste o presa manuala pentru cartofi. Vei obtine un piure mult mai pufos si mai bun.
1. Foloseste cartofi de calitate
Pentru un piure bun trebuie sa folosesti cartofi cat mai buni. Nu pregati un piure din niste cartofi uitati pe undeva. Experimenteaza cu mai multe varietati si vezi care-ti plac cel mai mult. Cel mai bine ar fi sa folosesti un soi bogat in amidon, care sa absoarba bine laptele si untul.
2. Pune sare
E foarte important sa pui sare in apa in care fierbi cartofii. La fel ca pastele, si cartofii absorb din aceasta apa. Chiar daca incerci sa limitezi aportul de sare, nu sari peste acest pas. S-ar putea chiar sa nu mai vrei sa adaugi sare cand il servesti, ceea ce ar fi bine.

3. Incepe cu apa rece
Este o mare greseala sa incepi pregatirea cartofilor cu apa calda. Desi pentru multe legume se foloseste acest procedeu, nu este potrivit si aici. Acest obicei poate duce la cartofi fierti inegal. Exteriorul va fi prea fiert, in timp ce interiorul va ramane tare si nefacut. Pentru a-i fierbe perfect, pune-i intr-o oala mare cu destula apa rece, incat sa-i depaseasca cu cativa centimetri.
4. Lactate
Fie ca adaugi lapte, smantana, unt sau toate acesta, e important sa nu le pui reci. Acestea nu se vor absorbi la fel de bine. Scoate aceste alimente din frigider cu destul timp inainte, incat sa ajunga la temperatura camerei cand le vei folosi. In plus, iti va fi mult mai usor sa lucrezi cu unt moale, decat cu unul abia scos de la frigider.
5. Nu-i pasa prea mult
E foarte usor sa exagerezi cu prepararea cartofilor si sa obtii un piure cu un gust ciudat sau cu o textura neplacuta. Nu folosi mixerul, pentru ca poate duce tocmai la acest rezultat. In schimb, foloseste o presa manuala pentru cartofi. Vei obtine un piure mult mai pufos si mai bun.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-27 Vizualizari: 1384
Daca ti-a placut articolul 5 reguli esentiale pentru piureul de cartofi, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita