Lifestyle
Mananca in siguranta pe timpul verii

Vara este un anotimp minunat, in care gasim foarte multe tipuri de fructe si legume. Totusi, poate fi o perioada periculoasa, fiind sezonul cu cele mai multe cazuri de intoxicatie alimentara. Bacteriile se multiplica mult mai usor in temperaturile ridicate. Iata cum poti fi in siguranta.
1. Du mancarea acasa
Dupa ce ai fost la piata sau la supermarket, e important sa duci cumparaturile cat mai repede acasa. Nu le lasa in masina si nu te plimba prea mult cu ele dupa tine. Din cauza temperaturilor ridicate se pot strica mult mai usor si pot dauna sanatatii tale.
2. Nu mai lasa alimentele sa ajunga la temperatura camerei
In orice alt anotimp, dupa ce ai scos o mancare de pe foc, o lasi la temperatura camerei sa se raceasca si abia apoi o pui in frigider. Ei bine, vara trebuie sa o racesti mai repede. Pune-o in chiuveta cu apa rece si gheata, pentru a grabi procesul. Apoi bag-o cat mai repede in frigider.
3. Tine carnea cruda la distanta
Intoxicatiile alimentare apar si atunci cand bacteriile din carnea cruda ajung in mancarea gatita. Ca sa eviti acest lucru, pastreaz-o departe de alte alimente, in compartimentul de jos al frigiderului. Nu o pune undeva sus, caci risti sa curga zeama peste alte mancaruri. Foloseste un tocator diferit pentru carne si spala-te bine pe maini dupa ce o manevrezi.
4. Nu umple frigiderul
E foarte important ca aerul din frigider sa aiba loc sa circule. Asta ii va permite sa raceasca bine toate alimentele. Nu inghesui multe mancaruri una langa alta si nu cumpara mancare in exces, daca nu ai nevoie de ea cat mai curand.
5. Arunca ce e stricat
Tine minte sa faci curat cat mai des in frigider. In plus, daca ai uitat ceva in afara frigiderului pentru mai mult de 4 ore, nu-l mai consuma. Aceasta regula se aplica, in special, pentru carne, orez sau paste gatite.
1. Du mancarea acasa
Dupa ce ai fost la piata sau la supermarket, e important sa duci cumparaturile cat mai repede acasa. Nu le lasa in masina si nu te plimba prea mult cu ele dupa tine. Din cauza temperaturilor ridicate se pot strica mult mai usor si pot dauna sanatatii tale.
2. Nu mai lasa alimentele sa ajunga la temperatura camerei
In orice alt anotimp, dupa ce ai scos o mancare de pe foc, o lasi la temperatura camerei sa se raceasca si abia apoi o pui in frigider. Ei bine, vara trebuie sa o racesti mai repede. Pune-o in chiuveta cu apa rece si gheata, pentru a grabi procesul. Apoi bag-o cat mai repede in frigider.

3. Tine carnea cruda la distanta
Intoxicatiile alimentare apar si atunci cand bacteriile din carnea cruda ajung in mancarea gatita. Ca sa eviti acest lucru, pastreaz-o departe de alte alimente, in compartimentul de jos al frigiderului. Nu o pune undeva sus, caci risti sa curga zeama peste alte mancaruri. Foloseste un tocator diferit pentru carne si spala-te bine pe maini dupa ce o manevrezi.
4. Nu umple frigiderul
E foarte important ca aerul din frigider sa aiba loc sa circule. Asta ii va permite sa raceasca bine toate alimentele. Nu inghesui multe mancaruri una langa alta si nu cumpara mancare in exces, daca nu ai nevoie de ea cat mai curand.
5. Arunca ce e stricat
Tine minte sa faci curat cat mai des in frigider. In plus, daca ai uitat ceva in afara frigiderului pentru mai mult de 4 ore, nu-l mai consuma. Aceasta regula se aplica, in special, pentru carne, orez sau paste gatite.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-29 Vizualizari: 1144
Daca ti-a placut articolul Mananca in siguranta pe timpul verii, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta