Alimentatie sanatoasa
Cum combinam alimentele

Problemele digestive nu lipsesc din viata romanilor si este clar ca ele ar trebui evitate. Trebuie sa ai mare grija la ce consumi si la modul in care combini alimentele, pentru ca acestea iti pot cauza mari probleme pe care nu le doreste nimeni. Iata cateva combinatii de mancare pe care sa le eviti cu orice pret.
1. Proteine animale plus amidon
Toata lumea consuma cartofi prajiti cu carne. Totusi, carbohidratii din cartofi si proteinele animale nu functioneaza cel mai bine impreuna. Acestea nu se digera deloc bine cand sunt combinate si de aici vor rezulta cateva probleme stomacale.
2. Fructe dupa masa
Fructele nu au ce cauta in salatele tale. Asta deoarece ele se digera destul de greu. Cand le consumi impreuna cu alte alimente care se digera la fel de greu, acestea vor sta foarte mult in stomacul tau si vor incepe sa fermenteze. Fructele trebuie consumate intotdeauna separat, deoarece ele se comporta ca si zaharul, care are nevoie de un proces complex si indelungat pentru a fi digerat.
3. Grasimi
Grasimile nu trebuie consumate cu mancaruri nepotrivite. Combinatii precum masline cu paine, ton cu maioneza sau carne prajita in ulei vegetal trebuie sa dispara. O cantitate mare de grasime combinata cu proteine va fi foarte greu de digerat.
4. Lichide la masa
Apa trece prin stomac in aproximativ 10 minute. Sucurile undeva intre 15 si 30 de minute. Orice lichid dilueaza enzimele din corp care digera proteinele, carbohidratii sau grasimile. Ai grija sa bei apa cu 10 minute inainte sa mananci. Dupa masa, poti consuma apa abia dupa o ora.
5. Doua surse de proteine
Nu este bine sa consumi doua surse concentrate de proteine, precum carne cu oua sau nuci cu iaurt. Proteinele sunt foarte greu de digerat, asa ca va trebui sa eviti o combinatie prea puternica.
1. Proteine animale plus amidon
Toata lumea consuma cartofi prajiti cu carne. Totusi, carbohidratii din cartofi si proteinele animale nu functioneaza cel mai bine impreuna. Acestea nu se digera deloc bine cand sunt combinate si de aici vor rezulta cateva probleme stomacale.
2. Fructe dupa masa
Fructele nu au ce cauta in salatele tale. Asta deoarece ele se digera destul de greu. Cand le consumi impreuna cu alte alimente care se digera la fel de greu, acestea vor sta foarte mult in stomacul tau si vor incepe sa fermenteze. Fructele trebuie consumate intotdeauna separat, deoarece ele se comporta ca si zaharul, care are nevoie de un proces complex si indelungat pentru a fi digerat.

3. Grasimi
Grasimile nu trebuie consumate cu mancaruri nepotrivite. Combinatii precum masline cu paine, ton cu maioneza sau carne prajita in ulei vegetal trebuie sa dispara. O cantitate mare de grasime combinata cu proteine va fi foarte greu de digerat.
4. Lichide la masa
Apa trece prin stomac in aproximativ 10 minute. Sucurile undeva intre 15 si 30 de minute. Orice lichid dilueaza enzimele din corp care digera proteinele, carbohidratii sau grasimile. Ai grija sa bei apa cu 10 minute inainte sa mananci. Dupa masa, poti consuma apa abia dupa o ora.
5. Doua surse de proteine
Nu este bine sa consumi doua surse concentrate de proteine, precum carne cu oua sau nuci cu iaurt. Proteinele sunt foarte greu de digerat, asa ca va trebui sa eviti o combinatie prea puternica.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-05 Vizualizari: 1323
Daca ti-a placut articolul Cum combinam alimentele, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun