Tips & tricks
Sfaturi pentru o mamaliga reusita

Desi toata lumea crede ca stie sa faca o mamaliga, de multe ori nu iese chiar asa cum trebuie. Exista cateva reguli vechi, care inca sunt folosite pentru aceasta reteta si care nu sunt tocmai potrivite. Iata cateva sfaturi importante pentru atunci cand vrei sa faci o mamaliga excelenta.
1. Lapte
Toata lumea face mamaliga cu apa. Probabil te vei speria cand vei auzi ca ea ar putea fi facuta si cu lapte. Desi traditia spune altceva, laptele ii va schimba textura si o va face mai cremoasa. Totusi, poti folosi si apa, dar este bine de stiut ca poti schimba reteta si sa-i adaugi si ceva nou.
2. Raportul malai - lichid
Indata ce te-ai hotarat asupra lichidului pe care il vei folosi, este timpul sa te gandesti la raportul dintre malai si lichid. Orice reteta care spune ca ar trebui sa folosesti mai putin de patru parti de apa la o parte de malai trebuie evitata. Totusi, cateodata chiar si acest raport pare sa fie prea putin, asa ca cel mai bine ar trebui sa folosesti cinci parti de apa la o parte de malai pentru o mamaliga perfecta.
3. Gatitul
Daca ai folosit un raport perfect pentru mamaliga, urmatoarea intrebare este pentru cat timp sa o gatesti. Una dintre marile greseli este faptul ca oamenii o servesc cat timp este foarte moale. Desigur, aici este vorba si despre parerea personala, deoarece unora chiar le place asa.
4. Timpul
Timpul optim pentru a face o mamaliga este de 45 de minute, chiar o ora. Problema vine atunci cand oamenii incearca sa-l scurteze. Nu va trebui sa amesteci in continuu in timpul aceste ore. Totusi, vei avea nevoie sa te dedici putin retetei si sa ai rabdare pana va fi cu adevarat gata.
5. Metode alternative
Exista si o metoda prin care sa faci mamaliga la microunde. Daca vei incerca acest lucru, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de un bol foarte mare, deoarece apa se comporta foarte ciudat in astfel de cuptoare, ceea ce inseamna ca ar putea sa dea pe afara.
1. Lapte
Toata lumea face mamaliga cu apa. Probabil te vei speria cand vei auzi ca ea ar putea fi facuta si cu lapte. Desi traditia spune altceva, laptele ii va schimba textura si o va face mai cremoasa. Totusi, poti folosi si apa, dar este bine de stiut ca poti schimba reteta si sa-i adaugi si ceva nou.
2. Raportul malai - lichid
Indata ce te-ai hotarat asupra lichidului pe care il vei folosi, este timpul sa te gandesti la raportul dintre malai si lichid. Orice reteta care spune ca ar trebui sa folosesti mai putin de patru parti de apa la o parte de malai trebuie evitata. Totusi, cateodata chiar si acest raport pare sa fie prea putin, asa ca cel mai bine ar trebui sa folosesti cinci parti de apa la o parte de malai pentru o mamaliga perfecta.

3. Gatitul
Daca ai folosit un raport perfect pentru mamaliga, urmatoarea intrebare este pentru cat timp sa o gatesti. Una dintre marile greseli este faptul ca oamenii o servesc cat timp este foarte moale. Desigur, aici este vorba si despre parerea personala, deoarece unora chiar le place asa.
4. Timpul
Timpul optim pentru a face o mamaliga este de 45 de minute, chiar o ora. Problema vine atunci cand oamenii incearca sa-l scurteze. Nu va trebui sa amesteci in continuu in timpul aceste ore. Totusi, vei avea nevoie sa te dedici putin retetei si sa ai rabdare pana va fi cu adevarat gata.
5. Metode alternative
Exista si o metoda prin care sa faci mamaliga la microunde. Daca vei incerca acest lucru, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de un bol foarte mare, deoarece apa se comporta foarte ciudat in astfel de cuptoare, ceea ce inseamna ca ar putea sa dea pe afara.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-01 Vizualizari: 2007
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru o mamaliga reusita, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta