Tips & tricks
5 greseli comune si cum le reparam

Se poate intampla ca, in locul cinei mult visate, sa obtii un dezastru in bucatarie. Fie ca incerci o reteta noua sau ca ai inlocuit un ingredient, accidentele se pot intampla. Iata cele mai comune greseli si cum sa le repari:
1. Legume prea moi
De obicei, asta inseamna ca le-ai gatit prea mult, indifferent ca le-ai fiert sau ca le-ai copt. Nu le poti intari la loc, insa poti face un alt preparat din ele. Daca le-ai fiert, scurge apa din ele, apoi pune-le intr-un blender, alaturi de putin unt. Amesteca-le pana se fac pasta, apoi serveste-le ca o garnitura delicioasa si sanatoasa de piure de legume. De asemenea, poti adauga pasta obtinuta intr-o supa, ca sa obtii o consistenta mai cremoasa.
2. Mancare prea picanta
Ai exagerat cu pudra de chili, pentru ca nu stiai cat de picanta este? Din fericire, poti remedia aceasta situatie. Ca sa scapi de gustul foarte picant, poti adauga fie lactate, fie ceva dulce. Poti folosi iaurt, smantana sau lapte batut. Alimentele dulci pot fi si ele de ajutor, asa ca incearca sa pui fructe confiate sau cateva linguri de gem. Daca este inca prea picant, serveste preparatul ca garnitura sau sos.
3. Orez prea lipicios
Daca este doar putin lipicios si moale, s-ar putea sa-l poti salva daca-l clatesti cu apa rece. Foloseste-ti degetele pentru a separa boabele de orez. Totusi, daca este foarte moale si cleios, singura sansa este sa-l transformi intr-un alt preparat. Il poti amesteca cu branza si oua, ca sa faci niste mici tarte din orez. De asemenea, il poti amesteca cu legume sau carne si folosi pentru ardei umpluti.

4. Paste fierte prea mult
Ai uitat sa iei pastele de pe foc, iar acum sunt mult prea moi? Chiar daca nu le mai poti pregati cum ti-ai propus, le poti salva. Scurge-le bine, incalzeste niste ulei de masline intr-o tigaie si pune-le acolo. Amesteca-le bine prin ulei. Asezoneaza dupa gust si adauga niste branza rasa. Apoi adauga sosul preferat. De asemenea, le poti lasa sa se raceasca si folosi in supa, daca sunt mult prea moi pentru a fi mancate altfel.
5. Piure de cartofi lipicios
Nu doar orezul poate deveni cleios si neplacut, ci si piureul poate capata o consistenta nedorita. Pe acesta nu-l poti repara, dar poti rezolva cate ceva. Intinde-l intr-o tava, apoi adauga unt, branza rasa si putin pesmet. Baga-l la cuptor si scoate-l cand crusta devine crocanta. Serveste ca garnitura.
1. Legume prea moi
De obicei, asta inseamna ca le-ai gatit prea mult, indifferent ca le-ai fiert sau ca le-ai copt. Nu le poti intari la loc, insa poti face un alt preparat din ele. Daca le-ai fiert, scurge apa din ele, apoi pune-le intr-un blender, alaturi de putin unt. Amesteca-le pana se fac pasta, apoi serveste-le ca o garnitura delicioasa si sanatoasa de piure de legume. De asemenea, poti adauga pasta obtinuta intr-o supa, ca sa obtii o consistenta mai cremoasa.
2. Mancare prea picanta
Ai exagerat cu pudra de chili, pentru ca nu stiai cat de picanta este? Din fericire, poti remedia aceasta situatie. Ca sa scapi de gustul foarte picant, poti adauga fie lactate, fie ceva dulce. Poti folosi iaurt, smantana sau lapte batut. Alimentele dulci pot fi si ele de ajutor, asa ca incearca sa pui fructe confiate sau cateva linguri de gem. Daca este inca prea picant, serveste preparatul ca garnitura sau sos.
3. Orez prea lipicios
Daca este doar putin lipicios si moale, s-ar putea sa-l poti salva daca-l clatesti cu apa rece. Foloseste-ti degetele pentru a separa boabele de orez. Totusi, daca este foarte moale si cleios, singura sansa este sa-l transformi intr-un alt preparat. Il poti amesteca cu branza si oua, ca sa faci niste mici tarte din orez. De asemenea, il poti amesteca cu legume sau carne si folosi pentru ardei umpluti.

4. Paste fierte prea mult
Ai uitat sa iei pastele de pe foc, iar acum sunt mult prea moi? Chiar daca nu le mai poti pregati cum ti-ai propus, le poti salva. Scurge-le bine, incalzeste niste ulei de masline intr-o tigaie si pune-le acolo. Amesteca-le bine prin ulei. Asezoneaza dupa gust si adauga niste branza rasa. Apoi adauga sosul preferat. De asemenea, le poti lasa sa se raceasca si folosi in supa, daca sunt mult prea moi pentru a fi mancate altfel.
5. Piure de cartofi lipicios
Nu doar orezul poate deveni cleios si neplacut, ci si piureul poate capata o consistenta nedorita. Pe acesta nu-l poti repara, dar poti rezolva cate ceva. Intinde-l intr-o tava, apoi adauga unt, branza rasa si putin pesmet. Baga-l la cuptor si scoate-l cand crusta devine crocanta. Serveste ca garnitura.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-17 Vizualizari: 2644
Daca ti-a placut articolul 5 greseli comune si cum le reparam, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita