Tips & tricks
5 greseli atunci cand prepari tocanita

Tocanita nu este tocmai un preparat rapid, insa este delicioasa si hranitoare. Indiferent daca folosesti o reteta sau te ghidezi dupa sfaturile bunicii, ar fi bine sa ai in vedere urmatoarele greseli frecvente si sa le eviti.
1. Nu pune toate ingredientele deodata
Daca vei pune de la inceput legumele, risti sa se gateasca prea mult. Pune-le atunci cand mai ai 30-45 de minute pana la terminarea preparatului. Astfel, isi vor pastra textura usor crocanta si nu vor deveni apoase sau prea moi. In plus, nu te limita doar la legumele obisnuite, precum morcovi sau cartofi. Fii creativ si incearca arome noi, cum ar fi dovleacul sau chimenul dulce.
2. Nu lasa grasimea
Este normal sa vrei ca tocanita ta sa fie bogata, insa asta nu inseamna ca trebuie sa lasi toata grasimea in ea. Atunci cand aceasta se ridica la suprafata, ia-o cu lingura si arunc-o. Scapa de cat mai multa poti. Totusi, daca nu vrei sa consumi tocanita imediat, treci peste aceasta etapa. Odata pusa la frigider, grasimea de la suprafata se va intari si iti va fi mai usor sa scapi de ea.
3. Nu o lasa prea mult la fiert
Chiar daca pare imposibil, este o greseala frecventa. O tocanita care a fost lasata sa fiarba toata ziua nu este una reusita. Carnea va deveni uscata iar legumele moi si apoase. In functie de cat de multa pregatesti, tocanita nu trebuie sa stea pe foc mai mult de 2-3 ore.
4. Nu o ingrosa cu faina
Tocanita trebuie sa fie bogata, dupa cum am spus, insa nu trebuie sa o ingrosi folosind faina sau amidon. Daca folosesti cartofi, acestia vor actiona ca un agent de ingrosare natural. Daca, totusi, ai vrea un preparat mai gros, poti da carnea prin putina faina inainte sa o pregatesti.
5. Nu te sfii sa incerci arome noi
Nu trebuie sa te rezumi la reteta pe care o folosesti de fiecare data, mai ales daca este una simpla. Te poti juca cu aromele. De exemplu, incearca sa adaugi fasole sau legume verzi, alaturi de ierburi aromate, precum busuiocul, menta sau patrunjelul. Ca sa dai o aroma si mai bogata tocanitei, caramelizeaza ceapa inainte sa o adaugi. Poti folosi si ardei sau pudra de chili, daca vrei sa incerci un preparat mai picant.
1. Nu pune toate ingredientele deodata
Daca vei pune de la inceput legumele, risti sa se gateasca prea mult. Pune-le atunci cand mai ai 30-45 de minute pana la terminarea preparatului. Astfel, isi vor pastra textura usor crocanta si nu vor deveni apoase sau prea moi. In plus, nu te limita doar la legumele obisnuite, precum morcovi sau cartofi. Fii creativ si incearca arome noi, cum ar fi dovleacul sau chimenul dulce.
2. Nu lasa grasimea
Este normal sa vrei ca tocanita ta sa fie bogata, insa asta nu inseamna ca trebuie sa lasi toata grasimea in ea. Atunci cand aceasta se ridica la suprafata, ia-o cu lingura si arunc-o. Scapa de cat mai multa poti. Totusi, daca nu vrei sa consumi tocanita imediat, treci peste aceasta etapa. Odata pusa la frigider, grasimea de la suprafata se va intari si iti va fi mai usor sa scapi de ea.

3. Nu o lasa prea mult la fiert
Chiar daca pare imposibil, este o greseala frecventa. O tocanita care a fost lasata sa fiarba toata ziua nu este una reusita. Carnea va deveni uscata iar legumele moi si apoase. In functie de cat de multa pregatesti, tocanita nu trebuie sa stea pe foc mai mult de 2-3 ore.
4. Nu o ingrosa cu faina
Tocanita trebuie sa fie bogata, dupa cum am spus, insa nu trebuie sa o ingrosi folosind faina sau amidon. Daca folosesti cartofi, acestia vor actiona ca un agent de ingrosare natural. Daca, totusi, ai vrea un preparat mai gros, poti da carnea prin putina faina inainte sa o pregatesti.
5. Nu te sfii sa incerci arome noi
Nu trebuie sa te rezumi la reteta pe care o folosesti de fiecare data, mai ales daca este una simpla. Te poti juca cu aromele. De exemplu, incearca sa adaugi fasole sau legume verzi, alaturi de ierburi aromate, precum busuiocul, menta sau patrunjelul. Ca sa dai o aroma si mai bogata tocanitei, caramelizeaza ceapa inainte sa o adaugi. Poti folosi si ardei sau pudra de chili, daca vrei sa incerci un preparat mai picant.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-29 Vizualizari: 1451
Daca ti-a placut articolul 5 greseli atunci cand prepari tocanita, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun