Tips & tricks
Cum gatim cu turmeric

Turmericul este un condiment care devine din ce in ce mai popular, datorita calitatilor sale deosebite. Este plin de beneficii nutritionale, lupta impotriva cancerului si poate fi adaugat in multe retete. Iata cateva moduri in care sa gatesti cu turmeric.
1. Ceai de turmeric
Cea mai simpla metoda de a folosi turmericul este sa prepari un ceai. Nu trebuie decat sa fierbi o cana de apa si apoi sa amesteci un sfert de lingurita de pudra de turmeric. Lasa la fiert pentru 10 minute si strecoare inainte sa bei. Poti adauga putina miere si suc de lamaie, pentru un gust mai bogat.
2. Un amestec de condimente
Turmericul poate fi amestecat cu putin piper negru si pudra de curry, iar apoi adaugat in orice reteta preferi. Daca doresti sa prepari pudra de curry in casa, atunci ai nevoie de 8 parti coriandru, 4 parti chimen macinat, o parte turmeric si putina paprika. Incearca acest amestec in supe, sosuri sau tocanite.
3. In smoothie-uri
Atunci cand iti prepari un smoothie pentru micul dejun, poti adauga un praf de turmeric. Nici macar nu ii vei simti gustul. In schimb, deoarece are un pigment foarte puternic, s-ar putea sa schimbe culoare bauturii tale. Desigur, poti pune turmeric si in sucuri, nu doar in smoothie-uri.
4. Legume de sezon
Daca vrei sa te bucuri de niste legume de sezon, atunci prepara-le in putin ulei de masline si presara turmeric pe deasupra. De asemenea, daca vrei sa le faci la cuptor, poti folosi si aici turmericul. Doar ai grija sa le mai amesteci din cand in cand, pentru a nu se arde.
5. Adauga culoare preparatelor tale
Ti s-a intamplat vreodata sa prepari o mancare si, desi este buna, parca nu are culoarea care trebuie? Turmericul poate fi folosit si pentru acest scop. Poate fi amestecat in preparatele cu orez, quinoa, piure de cartofi sau chiar oua. Nu va schimba gustul prea mult, insa va da o culoare mult mai vibranta.
1. Ceai de turmeric
Cea mai simpla metoda de a folosi turmericul este sa prepari un ceai. Nu trebuie decat sa fierbi o cana de apa si apoi sa amesteci un sfert de lingurita de pudra de turmeric. Lasa la fiert pentru 10 minute si strecoare inainte sa bei. Poti adauga putina miere si suc de lamaie, pentru un gust mai bogat.
2. Un amestec de condimente
Turmericul poate fi amestecat cu putin piper negru si pudra de curry, iar apoi adaugat in orice reteta preferi. Daca doresti sa prepari pudra de curry in casa, atunci ai nevoie de 8 parti coriandru, 4 parti chimen macinat, o parte turmeric si putina paprika. Incearca acest amestec in supe, sosuri sau tocanite.
3. In smoothie-uri
Atunci cand iti prepari un smoothie pentru micul dejun, poti adauga un praf de turmeric. Nici macar nu ii vei simti gustul. In schimb, deoarece are un pigment foarte puternic, s-ar putea sa schimbe culoare bauturii tale. Desigur, poti pune turmeric si in sucuri, nu doar in smoothie-uri.

4. Legume de sezon
Daca vrei sa te bucuri de niste legume de sezon, atunci prepara-le in putin ulei de masline si presara turmeric pe deasupra. De asemenea, daca vrei sa le faci la cuptor, poti folosi si aici turmericul. Doar ai grija sa le mai amesteci din cand in cand, pentru a nu se arde.
5. Adauga culoare preparatelor tale
Ti s-a intamplat vreodata sa prepari o mancare si, desi este buna, parca nu are culoarea care trebuie? Turmericul poate fi folosit si pentru acest scop. Poate fi amestecat in preparatele cu orez, quinoa, piure de cartofi sau chiar oua. Nu va schimba gustul prea mult, insa va da o culoare mult mai vibranta.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-09-05 Vizualizari: 1346
Daca ti-a placut articolul Cum gatim cu turmeric, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun