Lifestyle
Echipeaza-ti camara pentru toamna

Toamna este anotimpul perfect pentru a coace bunatati, fie ca e vorba de briose, biscuiti sau placinte. Ca sa poti prepara orice reteta, fara sa te demoralizezi ca-ti lipseste vreun ingredient cheie, trebuie sa ai o camara echipata. Iata care sunt alimentele care nu trebuie sa-ti lipseasca.
1. Faina
Faina este esentiala in aproape orice reteta de dulciuri care necesita coacere. E bine sa ai la indemana mai multe feluri de faina. Cea alba, obisnuita, nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara. Ar fi bine sa mai ai si alte varietati, precum cea integrala sau cea speciala pentru prajituri.
2. Zahar si sirop
Nu poti face prajituri fara zahar sau indulcitori, nu-i asa? Zaharul alb trebuie sa existe mereu in camara ta. In functie de retetele pe care obisnuiesti sa le faci, cumpara si alti indulcitori, precum siropul de artar, zaharul pudra sau brun. Si mierea poate fi folosita in acest sens.
3. Unt si ulei
Dulciurile au nevoie si de putina grasime, iar asta inseamna unt sau uleiuri. Indiferent ce preferi sa folosesti, asigura-te ca exista in camara ta. Untul se pastreaza in frigider sau congelator. Uleiul este foarte bun atunci cand vrei sa prepari briose.
4. Condimente
Prajiturile fara condimente si arome sunt incomplete. Fa un inventar al acestora si vezi ce-ti lipseste. Cele mai importante sunt esentele de vanilie, rom si scortisoara. Apoi, in functie de prajiturile pe care obisnuiesti sa le faci, iti poti alege restul de condimente esentiale.
5. Praf de copt si bicarbonat de sodiu
Cum ar fi sa te apuci de o prajitura si sa observi ca nu mai ai praf de copt? Desigur, poti da o fuga pana la magazin, daca ai unul aproape, insa ar fi mai bine sa poti merge doar pana la propria camara. Praful de copt si bicarbonatul de sodiu nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din casa.
1. Faina
Faina este esentiala in aproape orice reteta de dulciuri care necesita coacere. E bine sa ai la indemana mai multe feluri de faina. Cea alba, obisnuita, nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara. Ar fi bine sa mai ai si alte varietati, precum cea integrala sau cea speciala pentru prajituri.
2. Zahar si sirop
Nu poti face prajituri fara zahar sau indulcitori, nu-i asa? Zaharul alb trebuie sa existe mereu in camara ta. In functie de retetele pe care obisnuiesti sa le faci, cumpara si alti indulcitori, precum siropul de artar, zaharul pudra sau brun. Si mierea poate fi folosita in acest sens.

3. Unt si ulei
Dulciurile au nevoie si de putina grasime, iar asta inseamna unt sau uleiuri. Indiferent ce preferi sa folosesti, asigura-te ca exista in camara ta. Untul se pastreaza in frigider sau congelator. Uleiul este foarte bun atunci cand vrei sa prepari briose.
4. Condimente
Prajiturile fara condimente si arome sunt incomplete. Fa un inventar al acestora si vezi ce-ti lipseste. Cele mai importante sunt esentele de vanilie, rom si scortisoara. Apoi, in functie de prajiturile pe care obisnuiesti sa le faci, iti poti alege restul de condimente esentiale.
5. Praf de copt si bicarbonat de sodiu
Cum ar fi sa te apuci de o prajitura si sa observi ca nu mai ai praf de copt? Desigur, poti da o fuga pana la magazin, daca ai unul aproape, insa ar fi mai bine sa poti merge doar pana la propria camara. Praful de copt si bicarbonatul de sodiu nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din casa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-09-21 Vizualizari: 1133
Daca ti-a placut articolul Echipeaza-ti camara pentru toamna, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul