Tips & tricks
Cum sa gatesti fara o reteta

Retetele sunt foarte usor de gasit acum, datorita internetului. Totusi, daca urmaresti sa-ti dezvolti abilitatile culinare, trebuie sa te detasezi treptat de retetele batute in cuie. In plus, uneori e mai convenabil sa gatesti din ceea ce ai, decat sa alergi dupa ingrediente. Iata cum poti gati fara sa ai o reteta.
1. Invata
Invata din toate sursele disponibile. Citeste carti de gatit, reviste culinare, site-uri si bloguri. Chiar si emisiunile de la televizor iti pot da cateva idei bune. In plus, nu uita de sfaturile bunicii! Mamele si bunicile sunt cele mai bune surse de sfaturi si trucuri pentru gatit, datorita experientei lor.
2. Stapaneste retetele de baza
E greu sa creezi o reteta de la zero, daca nici macar nu ai idee ce ar trebui sa faci. Stapaneste intai retetele de baza. Apoi le poti schimba si imbunatati.
3. Joaca-te cu aromele
Condimentele sunt indispensabile in bucatarie. Daca stii o reteta de baza, ii poti da un aer nou si prin adaugarea unui singur condiment. Testeaza diferite arome, pe rand. Multe retete excelente sunt facute din greseala, asa ca nu te teme sa experimentezi cat mai mult.
4. Incepe cu amestecuri de legume
Mancarurile pe baza de legume sunt un inceput bun, pentru ca poti experimenta destul de mult, cu sanse mici sa dai gres. Incearca diferite combinatii de legume si condimente. Nu uit de ierburile proaspete, caci si ele sunt foarte utile.
5. Bazeaza-te pe instinct
Daca ai o pasiune pentru bucatarie, sigur ai si un instinct bun pentru retete. Asta inseamna ca-ti poti da seama ce alimente merg impreuna, ce condimente ar putea ajuta rezultatul final sau ce sosuri se potrivesc diverselor mancaruri. Bazeaza-te pe aceste instincte.
6. Invata sa estimezi cantitatile
Treptat, vei invata sa masori din ochi alimentele. Nu aplica aceasta tactica si pentru prajituri, deoarece acolo e cu totul alta tehnica. Insa, pentru tocanite, supe si alte mancaruri, cantitatile nu sunt batute in cuie.
1. Invata
Invata din toate sursele disponibile. Citeste carti de gatit, reviste culinare, site-uri si bloguri. Chiar si emisiunile de la televizor iti pot da cateva idei bune. In plus, nu uita de sfaturile bunicii! Mamele si bunicile sunt cele mai bune surse de sfaturi si trucuri pentru gatit, datorita experientei lor.
2. Stapaneste retetele de baza
E greu sa creezi o reteta de la zero, daca nici macar nu ai idee ce ar trebui sa faci. Stapaneste intai retetele de baza. Apoi le poti schimba si imbunatati.
3. Joaca-te cu aromele
Condimentele sunt indispensabile in bucatarie. Daca stii o reteta de baza, ii poti da un aer nou si prin adaugarea unui singur condiment. Testeaza diferite arome, pe rand. Multe retete excelente sunt facute din greseala, asa ca nu te teme sa experimentezi cat mai mult.

4. Incepe cu amestecuri de legume
Mancarurile pe baza de legume sunt un inceput bun, pentru ca poti experimenta destul de mult, cu sanse mici sa dai gres. Incearca diferite combinatii de legume si condimente. Nu uit de ierburile proaspete, caci si ele sunt foarte utile.
5. Bazeaza-te pe instinct
Daca ai o pasiune pentru bucatarie, sigur ai si un instinct bun pentru retete. Asta inseamna ca-ti poti da seama ce alimente merg impreuna, ce condimente ar putea ajuta rezultatul final sau ce sosuri se potrivesc diverselor mancaruri. Bazeaza-te pe aceste instincte.
6. Invata sa estimezi cantitatile
Treptat, vei invata sa masori din ochi alimentele. Nu aplica aceasta tactica si pentru prajituri, deoarece acolo e cu totul alta tehnica. Insa, pentru tocanite, supe si alte mancaruri, cantitatile nu sunt batute in cuie.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-09-26 Vizualizari: 807
Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti fara o reteta, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun