Tips & tricks
Untul în bucate

Stim cat de importanta e sarea in bucate, dar cum ramane cu untul? El poate imbogati numeroase mancaruri, sosuri si prajituri. Ca sa te bucuri de beneficiile sale, iata cateva reguli de gatit cu acesta.
1. Pentru legume sotate
Atunci cand prepari legume la tigaie, trebuie sa le prajesti in grasime foarte incinsa. Ai observant ca, atunci cand pui untul la topit, el face spuma. Trebuie sa astepti ca spuma sa dispara. Acesta este principalul indiciu ca untul este gata pentru prajit.
2. Foloseste unt rece pentru biscuit si produse de patisserie
Aluatul pentru biscuit si pateuri are nevoie de unt rece, care se topeste in cuptor si lasa in urma sa bule de aer. Ca sa poti pastra untul rece, amesteca aluatul cu o lingura de metal, nu cu mainile. Degetele tale vor fi prea calde si-l vor topi, pe cand lingura il va pastra la temperatura potrivita.
3. Adauga unt rece in sosuri
Multe sosuri beneficiaza de pe urma a 1-2 linguri de unt rece, adaugat chiar inainte de servire. Untul adauga o textura cremoasa dar si un gust mult mai bogat. E important sa pui unt rece, deoarece nu risti sa se separe si sa-ti ruineze sosul.
4. Pentru piure
Un piure de cartofi devine mult mai cremos dupa ce adaugi putin unt. E important sa pui intai untul si abia apoi laptele. Daca pui lactatele primele, apa din acestea se va combina cu amidonul din cartofi, facandu-i mai lipiciosi. In schimb, untul va imbraca moleculele de amidon si nu le va permite sa reactioneze cu apa din lactate. Rezultatul este un piure mai fin.
5. In omlete
Secretul pentru o omleta moale si cremoasa este untul. Adauga o lingura de unt rece in oua, inainte sa le pui in tigaie. Fara acesta, ouale devin usor gumoase. Insa, cu ajutorul untului, obtii o omleta mult mai bogata si delicioasa.
1. Pentru legume sotate
Atunci cand prepari legume la tigaie, trebuie sa le prajesti in grasime foarte incinsa. Ai observant ca, atunci cand pui untul la topit, el face spuma. Trebuie sa astepti ca spuma sa dispara. Acesta este principalul indiciu ca untul este gata pentru prajit.
2. Foloseste unt rece pentru biscuit si produse de patisserie
Aluatul pentru biscuit si pateuri are nevoie de unt rece, care se topeste in cuptor si lasa in urma sa bule de aer. Ca sa poti pastra untul rece, amesteca aluatul cu o lingura de metal, nu cu mainile. Degetele tale vor fi prea calde si-l vor topi, pe cand lingura il va pastra la temperatura potrivita.
3. Adauga unt rece in sosuri
Multe sosuri beneficiaza de pe urma a 1-2 linguri de unt rece, adaugat chiar inainte de servire. Untul adauga o textura cremoasa dar si un gust mult mai bogat. E important sa pui unt rece, deoarece nu risti sa se separe si sa-ti ruineze sosul.

4. Pentru piure
Un piure de cartofi devine mult mai cremos dupa ce adaugi putin unt. E important sa pui intai untul si abia apoi laptele. Daca pui lactatele primele, apa din acestea se va combina cu amidonul din cartofi, facandu-i mai lipiciosi. In schimb, untul va imbraca moleculele de amidon si nu le va permite sa reactioneze cu apa din lactate. Rezultatul este un piure mai fin.
5. In omlete
Secretul pentru o omleta moale si cremoasa este untul. Adauga o lingura de unt rece in oua, inainte sa le pui in tigaie. Fara acesta, ouale devin usor gumoase. Insa, cu ajutorul untului, obtii o omleta mult mai bogata si delicioasa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-14 Vizualizari: 891
Daca ti-a placut articolul Untul în bucate, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun