Alimentatie sanatoasa
De ce sa mancam sparanghel

Sparanghelul se gaseste in supermarketuri, atat proaspat, cat si congelat. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa introduci aceasta leguma in alimentatia ta.
1. Este plin de nutrienti
Sparanghelul este o sursa ideala de fibre, folat, vitaminele A, C, E si K. De asemenea, este bogat in crom, un mineral ce sustine abilitatea insulinei de a transporta glucoza din sange spre celule.
2. Lupta impotriva cancerului
Alaturi de avocado, varza kale si varza de Brussels, sparanghelul contine substante ce ajuta la detoxifierea organismului, la distrugerea celulelor carcinogene si a radicalilor liberi. De aceea consumul de sparanghel poate proteja impotriva unor tipuri de cancer, precum osos, la san, de colon, laringe si plamani.

3. Contine multi antioxidanti
Sparanghelul este unul dintre cele mai bogate legume, in ceea ce priveste cantitatea de antioxidanti. Are abilitatea de a neutraliza radicalii liberi. In plus, poate incetini procesul de imbatranire.
4. Sanatos pentru creier
Sparanghelul are si proprietati benefice pentru creier. Acesta lupta impotriva declinului cognitiv. Este bogat in folat, care, alaturi de vitamina B12 (din lactate, carne de pui si peste) ajuta la prevenirea problemelor de acest tip.
5. Este un diuretic natural
Sparanghelul contine un amino acid numit asparagina, care actioneaza ca un diuretic natural. Ajuta corpul sa elimine atat excesul de lichid, cat si cel de sodiu.
1. Este plin de nutrienti
Sparanghelul este o sursa ideala de fibre, folat, vitaminele A, C, E si K. De asemenea, este bogat in crom, un mineral ce sustine abilitatea insulinei de a transporta glucoza din sange spre celule.
2. Lupta impotriva cancerului
Alaturi de avocado, varza kale si varza de Brussels, sparanghelul contine substante ce ajuta la detoxifierea organismului, la distrugerea celulelor carcinogene si a radicalilor liberi. De aceea consumul de sparanghel poate proteja impotriva unor tipuri de cancer, precum osos, la san, de colon, laringe si plamani.

3. Contine multi antioxidanti
Sparanghelul este unul dintre cele mai bogate legume, in ceea ce priveste cantitatea de antioxidanti. Are abilitatea de a neutraliza radicalii liberi. In plus, poate incetini procesul de imbatranire.
4. Sanatos pentru creier
Sparanghelul are si proprietati benefice pentru creier. Acesta lupta impotriva declinului cognitiv. Este bogat in folat, care, alaturi de vitamina B12 (din lactate, carne de pui si peste) ajuta la prevenirea problemelor de acest tip.
5. Este un diuretic natural
Sparanghelul contine un amino acid numit asparagina, care actioneaza ca un diuretic natural. Ajuta corpul sa elimine atat excesul de lichid, cat si cel de sodiu.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-11-28 Vizualizari: 1124
Daca ti-a placut articolul De ce sa mancam sparanghel, aboneaza-te la RSS-ul de
Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun