Lifestyle
Platoul perfect de Craciun

Platoul cu prajiturele de Craciun este cel mai vesel element al mesei. Ca sa-ti surprinzi familia cu un amestec inedit de dulciuri, tine cont de urmatoarele sfaturi.
1. Nu coace mai mult de 5 tipuri de prajiturele
Pe langa faptul ca-ti va salva mult timp, o varietate mai mica de prajituri va permite fiecareia sa iasa in evidenta. Cu cat sunt mai multe tipuri, cu atat se vor pierde in multime. Rezuma-te la cateva retete pe care le stapanesti bine.
2. Nu exclude retetele familiei
Chiar daca oaspetii tai sunt deschisi la preparate noi, retetele de familie sunt intotdeauna binevenite si reconfortante. E in regula sa experimentezi cu cateva prajituri noi, insa pastreaza si reteta de biscuiti a bunicii, pe care o cunoasteti cu totii.

3. Tine cont de preferinte
E aproape imposibil sa multumesti fiecare invitat, mai ales daca te-ai obisnuit cu o masa mare in familie. Totusi, tine cont de preferintele pe care le cunosti si mai ales de alergii. Majoritatea prajiturilor de Craciun contin nuci sau alune, iar alergia la arahide este una dintre cele mai raspandite. Asigura-te ca exista si variante fara. De asemenea, daca stii ca unora dintre invitati le displac stafidele, nu le folosi in toate preparatele.
4. Pune o eticheta langa fiecare platou cu prajituri
Mai ales atunci cand ai o masa cu multi invitati, poate fi obositor sa explici de multe ori ce contine fiecare preparat. E mult mai simplu sa pui niste etichete, pe care sa notezi numele prajiturii si, eventual, ingredientele principale.
5. Prezinta-le in stil festiv
Si prezentarea preparatelor este foarte importanta la o masa. Foloseste platouri sau tavi in ton cu sezonul, colorate si vesele. Daca preferi o prezentare mai traditionala, foloseste tavite de lemn sau suporturi pentru tort.
1. Nu coace mai mult de 5 tipuri de prajiturele
Pe langa faptul ca-ti va salva mult timp, o varietate mai mica de prajituri va permite fiecareia sa iasa in evidenta. Cu cat sunt mai multe tipuri, cu atat se vor pierde in multime. Rezuma-te la cateva retete pe care le stapanesti bine.
2. Nu exclude retetele familiei
Chiar daca oaspetii tai sunt deschisi la preparate noi, retetele de familie sunt intotdeauna binevenite si reconfortante. E in regula sa experimentezi cu cateva prajituri noi, insa pastreaza si reteta de biscuiti a bunicii, pe care o cunoasteti cu totii.

3. Tine cont de preferinte
E aproape imposibil sa multumesti fiecare invitat, mai ales daca te-ai obisnuit cu o masa mare in familie. Totusi, tine cont de preferintele pe care le cunosti si mai ales de alergii. Majoritatea prajiturilor de Craciun contin nuci sau alune, iar alergia la arahide este una dintre cele mai raspandite. Asigura-te ca exista si variante fara. De asemenea, daca stii ca unora dintre invitati le displac stafidele, nu le folosi in toate preparatele.
4. Pune o eticheta langa fiecare platou cu prajituri
Mai ales atunci cand ai o masa cu multi invitati, poate fi obositor sa explici de multe ori ce contine fiecare preparat. E mult mai simplu sa pui niste etichete, pe care sa notezi numele prajiturii si, eventual, ingredientele principale.
5. Prezinta-le in stil festiv
Si prezentarea preparatelor este foarte importanta la o masa. Foloseste platouri sau tavi in ton cu sezonul, colorate si vesele. Daca preferi o prezentare mai traditionala, foloseste tavite de lemn sau suporturi pentru tort.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-07 Vizualizari: 2024
Daca ti-a placut articolul Platoul perfect de Craciun, aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita