Tips & tricks
5 sfaturi pentru cartofi dulci copti

Cartofii dulci sunt din ce in ce mai populari si ii putem gasi in orice supermarket. O metoda foarte buna si simpla de a ii gati este coacerea. Urmeaza aceste sfaturi pentru a obtine niste cartofi dulci copti excelenti.
1. Spala-i foarte bine
Avand in vedere ca o sa-i coci cu tot cu coaja, trebuie sa te asiguri ca sunt foarte curati. Spala-i foarte bine si foloseste chiar o perie, ca sa scapi de absolut toata murdaria. Gandeste-te cat de neplacut ar fi sa te trezesti cu noroi in preparatul tau final. Odata ce i-ai spalat, sterge-i cu un servetel de hartie si lasa-i sa se usuce timp de 10 minute.
2. Fa cateva gauri
Atunci cand coci cartofii fara sa-i perforezi inainte, te poti trezi cu ei mult prea moi si cu o coaja foarte uscata. Dupa ce i-ai curatat foarte bine, ia o furculita si inteapa-i de cateva ori. Nu trebuie sa faci niste gauri adanci. Cateva perforatii superficiale sunt de ajuns ca aburul sa poata iesi din interiorul acestora.
3. Unge-i cu putin ulei
Ca sa eviti scenariul in care te trezesti cu o coaja incredibil de uscata, foloseste putin ulei. Ia o pensula si unge usor coaja cartofilor. Va ramane moale si usor de decojit, dupa ce i-ai copt.
4. Inveleste in folie de aluminiu
Multa lume nu inveleste cartofii pentru a permite aburilor sa iasa. In schimb, daca vrei sa pastrezi toata caldura, e mai bine sa-i invelesti in folie de aluminiu. Totusi, nu ii inveli foarte strans, ci lasa putin spatiu.
5. Lasa-i in cuptor
Cand simti ca timpul de coacere se apropie de sfarsit, testeaza cartofii cu un cutit. Daca e usor sa tai coaja, inseamna ca sunt gata. Dupa ce ai oprit cuptorul, mai lasa-i sa stea inauntru timp de 10-15 minute.
1. Spala-i foarte bine
Avand in vedere ca o sa-i coci cu tot cu coaja, trebuie sa te asiguri ca sunt foarte curati. Spala-i foarte bine si foloseste chiar o perie, ca sa scapi de absolut toata murdaria. Gandeste-te cat de neplacut ar fi sa te trezesti cu noroi in preparatul tau final. Odata ce i-ai spalat, sterge-i cu un servetel de hartie si lasa-i sa se usuce timp de 10 minute.
2. Fa cateva gauri
Atunci cand coci cartofii fara sa-i perforezi inainte, te poti trezi cu ei mult prea moi si cu o coaja foarte uscata. Dupa ce i-ai curatat foarte bine, ia o furculita si inteapa-i de cateva ori. Nu trebuie sa faci niste gauri adanci. Cateva perforatii superficiale sunt de ajuns ca aburul sa poata iesi din interiorul acestora.

3. Unge-i cu putin ulei
Ca sa eviti scenariul in care te trezesti cu o coaja incredibil de uscata, foloseste putin ulei. Ia o pensula si unge usor coaja cartofilor. Va ramane moale si usor de decojit, dupa ce i-ai copt.
4. Inveleste in folie de aluminiu
Multa lume nu inveleste cartofii pentru a permite aburilor sa iasa. In schimb, daca vrei sa pastrezi toata caldura, e mai bine sa-i invelesti in folie de aluminiu. Totusi, nu ii inveli foarte strans, ci lasa putin spatiu.
5. Lasa-i in cuptor
Cand simti ca timpul de coacere se apropie de sfarsit, testeaza cartofii cu un cutit. Daca e usor sa tai coaja, inseamna ca sunt gata. Dupa ce ai oprit cuptorul, mai lasa-i sa stea inauntru timp de 10-15 minute.
Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-18 Vizualizari: 1518
Daca ti-a placut articolul 5 sfaturi pentru cartofi dulci copti , aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun