193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit sfecla galbena

Sfaturi pentru gatit sfecla galbena

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit sfecla galbena
Mai putin folosita in bucatariile noastre, sfecla galbena are un gust si o aroma foarte bune. Se inrudeste, bineinteles, cu sfecla rosie, dar exista si cateva diferente.

Iata cateva caracteristici definitorii:
- sfecla galbena se remarca printr-un gust nu asa de puternic ca cea rosie;
- e mai putin zemoasa, deci nu vei mai murdari peretii din bucatarie cu suc rosu;
- e putin mai dulce decat sfecla rosie;
- contine o cantitate mai mare de: vitaminele A si C, betacaroten, potasiu, flavonoizi si nu numai;
- e mai usor de curatat si de stors decat sfecla rosie (storcatorul de fructe si legume extrage mai repede sucul din ea);
- are putine calorii (cca 115 gr sfecla galbena = 42 de calorii);
- 1 sfecla galbena are un aport de circa 10% din doza zilnica de fibre, necesara unui adult;
- nu va decolora alimentele alaturi de care e pusa (de exemplu, nu va avea nici o influenta asupra legumelor dintr-o tava pregatita pentru a fi bagata in cuptor).

Important:
- dupa ce o cumperi, daca nu o folosesti atunci, depoziteaz-o intr-un loc racoros, cu tot cu frunze;
- nu o curata decat inainte de a o gati.



Iata si o sugestie pentru prepararea sfeclei galbene:

Ingrediente:
2-3 sfecla galbene, cu tot cu frunze
otet balsamic
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
Mod de preparare:

1. Impacheteaza sfeclele intr-o folie de aluminiu (toate in aceeasi folie) si baga-le in cuptorul incins la 210 grade Celsius, pentru aproximativ 35 de minute.
Atentie: Sfecla nu trebuie curatata, ci doar sa nu aiba frunzele.
2. Baga in frigider frunzele de la sfecle.
3. Scoate sfecla, curat-o si feliaz-o.
4. Incinge o lingura de ulei la foc mediu spre mare si rumeneste usturoiul maruntit in el.
5. Dupa 1 minut pune in tigaie frunzele spalate bine. Ia tigaia de pe foc in momentul in care frunzele s-au inmuiat destul de mult si au capatat o nuanta mai deschisa.
6. Incorporeaza feliile de sfecla, toarna putin otet balsamic si amesteca usor.
Pentru un gust mai dulce, in prealabil poti dizolva 1 lingurita de zahar in otet.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-13 Vizualizari: 1620


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit sfecla galbena, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro