193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit urzici

Sfaturi pentru gatit urzici

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit urzici
In perioada urmatoare, la mare cautare prin piete vor fi urzicile. Calite, puse in ciorbe sau in placinte, ele reprezinta o varianta buna pentru diversificarea regimului zilnic. Iata cateva sfaturi pentru a le prepara ca la carte.

Cum le cumperi
- cauta urzici care arata cat mai bine si au frunzele mai ferme si un miros proaspat;
- evita-le pe cele ofilite, usor moi ori care au pete;
- cumpara o cantitate mai mare, intrucat vor scadea destul de mult in timpul fierberii.

Cum le prepari
- intai de toate protejeaza-ti mainile cu manusi. Altfel, iritatia pe care ti-o vor produce te va deranja cateva ore;
- spala urzicile foarte bine, in mai multe ape, si lasa-le sa se scurga;
- pune apa la fiert, iar pana incepe sa dea in clocot, rupe coditele frunzelor;
- cufunda urzicile in apa clocotinda pentru 3-4 minute sau pana cand se ofilesc si se inmoaie. Daca le lasi mai mult la fiert, se vor innegri si isi vor pierde si din aroma destul de mult;
- scoate-le, scurge-le bine de apa, pune-le intr-o cutie cu capac etans si baga-le in frigider (daca nu le gatesti atunci, pe moment);
- daca vrei sa-si pastreze culoarea cat mai mult timp, dupa ce le scoti din apa foarte fierbinte, trece-le prin apa rece ca gheata, apoi scurge-le repede si pune-le pe niste prosopele absorbante de bucatarie.



Sugestii:
- urzicile proaspete pot fi depozitate in frigider, intr-o punga, dar fara a fi spalate. In general, rezista 3-4 zile, apoi incep sa se inmoaie;
- poti pune cateva urzici oparite in compozitiile de omleta si de sosuri (bineinteles, doar in unele);
- le poti prepara, in general, ca si spanacul, deci au gust bun cand le servesti cu paste ori lasagna, cand le pui in supe, cand pregatesti placinte si nu numai;
- soteaza-le in unt, cu putin piper negru si niste sare.

Despre urzici – Bine de stiut
- sunt specifice primei parti a primaverii si apar in piete chiar si inainte de luna martie;
- constituie un bun purificator pentru sange, un laxativ usor, dar si o sursa excelenta de vitamina C;
- intotdeauna trebuie consumate doar dupa ce au fost gatite. De ce? Intrucat astfel e distrus acidul formic din ele (acidul e folosit drept solvent organic in industrie, pentru fabricarea insecticidelor).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-15 Vizualizari: 1562


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit urzici, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro